19 Mayıs 2017 Cuma

TULUM PEYNİRLİ MANTAR SOTE TARİFİ


Günaydın hayırlı sabahlar

Bugün kahvaltıya Tulum Peynirli Mantar sote hazırladım, ben tadını çok beğendim ve sizinle de paylaşmak istedim.

Malzemeler ;
6-7 adet Kültür Mantarı
2 adet Sivri Biber
1 adet Domates
1 tk Tereyağı
2 yk Tulum Peyniri
1 tutam Tuz
Tarifi;
Mantarlar yıkanır ve sapından ayrılıp uzunlamasına doğranır,
Tereyağı ocakta eritilir mantarlar içerisine atılır ve suyunu çekene kadar kavurulur,
Biberler ince ince doğranır mantara ilave edilir,
Domates küp küp doğranır soteye eklenir ve karıştırılır,
Suyunu çekmeye yakın tuz ve tulum peyniri eklenir, karıştırılır.
Sıcak sıcak servis yapılır,
Afiyet olsun 

18 Mayıs 2017 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI ANNE KEKİ TARİFİ


Çay saatine az kaldıysa bir kek yapmaya ne dersiniz??
Damla Çikolatalı Anne Keki hem pratik hem lezzetli, tam size göre..
Misafirlerime yapmıştım, kek yemeyen kızım bile iki dilim yedi 🙈🙈
Buyrun Tarife..
Malzemeler ;
3 adet Yumurta
1,5 sb Toz Şeker
1 sb Süt
1 sb Sıvı Yağ
1 pk Vanilya
1 pk Kabartma Tozu
1 sb Damla Çikolata (bitter)
Aldığı kadar Un (2-2,5 sb)
Tarifi;
Yumurtalar karıştırma kabının içerisine alınır ve iyice köpürene kadar mikser ile çırpılır,
Şeker ilave edilip, çırpma işlemine devam edilir,
Süt, sıvı yağ, damla çikolata eklenip karıştırılır,
Son olarak vanilya, kabartma tozu ve un eklenip boza kıvamında kek harcı elde edilir,
Sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökülür ve kalıp tezgaha vurulur,
(İçerisindeki havanın alınması için)
160-170 derecelik ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir,
Kürdan veya bıcak ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz,
Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz
Afiyet Olsun ☺️☺️

17 Mayıs 2017 Çarşamba

BEZELYE VE NANELİ RİSOTTO


Bu akşamın bomba tarifi ile geldim..
İlk defa Risotto yaptım ve tadına baktım.
Kendim yaptım diye söylemiyorum ama çok lezzetliydi..
Neden daha önce yemedim diye söylendim kendi kendime 😋😋😋
Tam kıvamında bir tarif vereceğim size, umarım siz de beğenirsiniz 💕💕
Bezelye ve Naneli Risotto
Malzemeler ;
1 sb Arborio Pirinç (yıkanmadan)
1 adet küçük Kuru Soğan
1lt Tavuk Suyu
50gr Haşlanmış veya Konserve Bezelye
100gr Elma Sirkesi
1gr Safran
30gr Rendelenmiş Permasan
4-5 dal Taze Nane
40gr Tereyağı
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Tarifi ;
Bir tencerenin içerisine zeytinyağını koyun ve ısıtın,
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın,
Soğanları ekleyin ve sürekli karıştırarak soteleyin, renk almamalarına dikkat edin,
Pirinci ekleyin, şeffaflaşınca sirkeyi ve safranı ekleyin, suyunu çektirin,
Kepçe kepçe sıcak tavuk suyundan ekleyin ve karıştırmaya devam edin (7kepçe kullandım)
Risotto kremamsı bir kıvama gelip, pirinçler de pişmiş ama hala biraz sert kaldığında risottoyu ocaktan alın,
Ateşten aldığınız risottonun içine tereyağını ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın,
Permesan, ince ince kıyılmış nane ve haşlanmış bezelyeyi ekleyip tekrar karıştırın,
Tuz karabiber ilave edip servis yapın,
Afiyet olsun 😋😋😋

KAKAOLU MUFFİN NASIL YAPILIR? PÜF NOKTALI MUFFİN TARİFİ


Günaydınlar ☺️☺️
Puf puf yumuşacık muffin yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre..
Ben okulumuzun kermesi için yapmıştım, herkes tarafından çok beğenildi.. Buyrun tarife..
Malzemeler ; (2 postalık tariftir)
5 ad Yumurta
2,5 sb Toz Şeker
2 sb Sıvı Yağ
2 sb Süt
2 pk Vanilya
2 pk Kabartma Tozu
75gr Kakao
Aldığı kadar Un
Tarif;
Un ve şeker köpürene kadar çırpılır (yaklaşık 5dk)
Her malzeme eklendiğinde karıştırmaya devam edilir,
Son olarak kabartma tozu ve un ilave edilip boza kıvamını alana kadar un ilave edilerek karıştırılır.
Muffin kek kağıtlarına paylaştırılır, muffinler muffin kek kalıbına alınır, kağıtta pişirirseniz yayılabilir,
Bu tarif ile 36 adet Muffin çıkıyor,
160 derece ısıtılmış fırına alınır,
Kalıbın yanına ısıya dayanıklı kapta su konulur, bu da kekin pamuk gibi olmasını sağlayacak.
Benim fırınım küçük tam 15 dakika pişirdim, kekin içi hafif ıslak olacak, daha kuru olsun isterseniz 2-3 dk daha fazla pişirin, kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın,
Afiyet olsun..

16 Mayıs 2017 Salı

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ


ünaydınlar..
Sabahınız hayr olsun inşallah 🙏🏻🙏🏻
Geçtiğimiz günlerde Ispanaklı Rulo Börek yapmıştım, tarifini paylaşmak istedim.
Ispanağın meşakkatli bir sebze olduğunu düşünmeyen yoktur sanırım 😜
Hazır tazecik tertemiz bahçeden koparılıp soframa gelmişse bir böreği hak etmiş demektir.
Hemen ayıkladım temizledim sirkeli suda beklettim kuruttum ve doğradım..
Devamı tarifte..
Malzemeler ;
3 adet Yufka
400gr Taze Ispanak
1 adet Kuru Soğan
1/2çb Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Toz Kırmızı Biber
Sosu İçin;
4yk tepeleme Yoğurt
1/2 çb Sıvıyağ
1 adet Yumurta
1 çimdik Tuz
Üzeri için;
Çörek Otu
Tarifi;
Soğan yemeklik doğranır, bir tava içerisine alınır ve sıvı yağ eklenerek sotelenir,
Rengi hafif pembeleşince kıyılmış ıspanaklar ilave edilir ve çok öldürmeden baharatlar eklenir.
Karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır, kapağı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakılır.
Sos malzemeleri bir kap içerisinde iyi karışana kadar çırpılır,
Yufkalar ikiye bölünür, toplam 6 parça yufkamız olacak. Yufka tezgaha serilir uzun tarafı bize dönük olacak.
Hazırlanan sostan fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürülür,
Ispanaklı harç yufkanın geniş kısmına uzunlamasına yayılır, kenarlardan katlanır ve sarılır, gül böreği şeklinde içe sarılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir,
Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır ve kalan sos böreğin üzerine iyice yedirilir,
Üzerine çörek otu serpilir,
180 derecelik ısıtılmış fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun

28 Ekim 2016 Cuma


Muzlu muffin misafirlerim tarafından çok beğenildi, ister kahvaltı sonrası tatlı niyetine isterseniz beş çayına yapabileceğiniz lezzetli bir tat.

Muzlu Muffin 
2 adet Yumurta
1 sb Toz Şeker
1 sb Süt
1 sb Ayçiçek Yağı
1 pk Vanilya
 1 pk Kabartma Tozu
 1 adet Muz
 80gr Sütlü Çikolata
Aldığı kadar Un
Tarifii;
 Şeker yumurta işe köpürene kadar çırpılır,
Muz ve çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın,
 Muzu küçük küçük doğrayın ve karıştırıp muffin kalıplarına paylaştırın, üzerilerine parça çikolata batırın,
160 derecelik ısıtılmış fırında pişirin,
Afiyet olsun

Kenton’dan Pasta Süsleme Malzemeleri Serisi!

Kenton’dan Pasta Süsleme Malzemeleri Serisi!


Türk damak tadı garantisi vadeden, yılların tatlı işinde uzman markası Kenton’un ürün gamı yepyeni ve benzersiz ürünlerle genişliyor… Tüketicinin geleneksel lezzetlere olan ilgisini Trileçe, Kadayıflı Muhallebi gibi yeni ürünleriyle cevaplayan Kenton, şimdi de Pasta Süsleme Malzemeleri serisiyle sizin ve sevdiklerinizin mutlu günlerini daha da özel ve unutulmaz yapmak için yola çıkıyor.

Pasta keki, çikolata, şeker hamuru… İnsanın aklını başından alan ve girdiği her mutfağı güzelleştiren malzemeler. Sevdiklerinizle beraber ya da onlar için ev yapımı tatlılar hazırlamak ise ayrı bir keyif.  Kenton da Tatlı Şefi alt markasıyla pazara sunduğu yeni ürünleri ile bu keyfi taçlandırmayı hedefliyor.

Tatlı Şefi serisinde yer alan hazır toz karışımlar, rengarenk şeker hamuru çeşitleri, yazı ve süsleme glazürleri, dekor pasta süsleri, hazır şekilli dekor şekerler, hazır pasta kaplamaları, yenilebilir mumluklar, dekor çikolatalar,  gıda renklendiricileri, pastacılık kuruyemiş ve meyveleri, altın ve gümüş dekorlar ile pastacılık için gerekli olan tüm malzemeleri bünyesine katmış bulunuyor. Evimizin küçük prensleri, küçük prensesleri ve tüm sevdiklerimiz için ayrı temalı ürünler düşünülen bu ürün grubunda Prens SerisiPrenses Serisi ve Aşk Serisi olmak üzere üç ana seri bulunuyor.



Kenton Pasta Süsleme Malzemeleri ile evyapımı pasta, kurabiye, cupcake gibi lezzetleri pratik bir şekilde hazırlarken evinizi saracak nefis kokuların keyfini çıkarabilir, sonrasında da bu eşsiz lezzetleri sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.

28 Şubat 2016 Pazar

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

Bugün hayalinizdeki beyaz ve sağlıklı dişlere en pratik şekilde kavuşma yollarını paylaşacağım. İşte dişlerimi korumamı sağlayan ve rahatça gülümseme nedenim 5 diş temizleme pratiğim :)
Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu
1. Rutinlerinize Uyun
Hayatta en önemli şey sanırım sizin için iyi olan ne varsa alışkanlık haline getirmek. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek gibi aslında kişinin kendisine bakması ve temizliğine dikkat etmesi de önemli. İşte bu yüzden diş temizliği rutinlerinizi belirleyin ve ona uyun.
Her sabah ve gece yatmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın! Bu alışkanlığınızı halen kazanamadıysanız bugün zaman kaybetmeden kendiniz ve diş sağlığınız için büyük karar verebilirsiniz.
2. Size Uyanı bulun!
Nasıl ki giydiğiniz kıyafetler tarzınızı yansımadığında kendinizi o kıyafetin içinde yabancı gibi hissediyorsunuz, aslında kişisel bakımlarınız da öyle. Diş ve diş ati yapınıza en uygun fırçayı bularak diş temizliğinizi daha verimli yapabilirsiniz.
3. Kendinize Zaman ayrın!
Bir şeyi yapıyor olmak kadar onu doğru sürede ve doğru şekilde yapmak da çok önemli. Özensiz bir biçimde yaptığınız hiçbir şey tam olmayacaktır. O yüzden dişlerinize ve kendinize zaman ayırın. Bu zamanı doğru fırçalama teknikleriyle yaparsanız emin olun kısa sürede farkı siz de fark edeceksiniz.
4. Bazı Ayrılıklar Çok Güzel!
Vedalar ve ayrılıklar hep can yakar ama aslında bazı ayrılıklar size çok iyi gelebilir :) Nasıl mı? 3 ayda bir diş fırçanızla vedalaşın ve hijyen açısından önemli bu değişikliği bir alışkanlık haline getirin.
5. Yol Arkadaşınızı İyi Seçin!
Geldik en önemli maddeye. Diş fırçanızı seçtiniz, kendinize zaman ayırdınız, her şeyi tam yaptınız ama diş temizliğinde istediğiniz verimi halen alamıyor musunuz? O zaman doğru diş macununu kullanmıyor olabilirsiniz. Bu konudan mustarip olanlara önerim; Procter and Gamble’ın dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana olacak.
Yeni İpana 3D White PERFECTION diş macunu İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu. Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içerir. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekelerin %100’e kadarlık kısmını etkin biçimde çıkarıyor. Ben bu ürünü çok sevdim, satın almak isterim derseniz tıklayınız.
Tüm bu maddeleri eksiksiz yerine getirenler olarak bol bol gülümsemeyi hak ettik sanırım :)
P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım. 
http://www.agizbakimuzmani.com/
#ipanaperfection  #gülüşünügöster
İçerik Kaynak: http://www.e-gunlugum.com/
Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RZ5ymuChrW0

Bir boomads advertorial içeriğidir.

22 Kasım 2015 Pazar

Kakaolu Cevizli Muffin Nasıl Yapılır ?



Kızımın doğum günü için yapmış olduğum bir tarif. Yoğun kakao severler için birebir.
Buyrun tarife..

MALZEMELER ;
  • 3 ADET YUMURTA
  • 10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 50 GR KAKAO
  • 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 8-10 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
HAZIRLANIŞI ;
  • YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR. İÇERİSİNE KALAN TÜM MALZEMELER EKLENİR VE BOZA KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SIVI BİR KEK HAMURU ELDE EDİLİR.
  •  MUFFİN KALIPLARINA, KEK HARCI 2 ŞER KAŞIK (YARISINI AZ GEÇECEK ŞEKİLDE) PAYLAŞTIRILIR. (20-24 MUFFİN KAĞIDI YETERLİDİR)
  • 160 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİLİR (FIRINA EKSTRADAN 1 KAP SU KOYARSANIZ KEKİNİZ DAHA YUMUŞAK OLACAKTIR)
  • SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
  • AFİYET OLSUN.

16 Haziran 2015 Salı

Limonata Öyle Yapılmaz Böyle Taze Sıkılır!

DİMES LİMONATA. Taze sıkılmış limondan, ev usulü limonata.
Türkiye’nin ilk meyve suyu markası DİMES, gerçek ev usulü limonata yapmak için, ev ev tüketicileri ziyaret ederek onlardan limonatayı nasıl yaptıklarını dinledi. 57 yıllık meyve uzmanlığını tüketicilerden aldığı bu tarifler ile birleştirerek DİMES LİMONATA’yı hazırladı.
DİMES, özenle toplanılan limonları, bekletilmeden 24 saat içinde işliyor. Konsantre etmeden, taze sıkma limon suyu olarak ve hiçbir koruyucu katkı maddesi eklemeden şişeliyor. Bu nedenle, DİMES LİMONATA piyasadaki diğer tüm konsantre limon suyundan üretilen limonatalardan farklı ve lezzet açısından çok iddialı.
DİMES LİMONATA’nın bu eşsiz tarifi, dünyaca tanınmış bağımsız kuruluş “Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü” tarafından, en yüksek derece olan “3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü” ile tescillendi.
Türkiye’nin Üstün Lezzet Ödülü alan İLK ve TEK limonatası DİMES LİMONATA, sıcak ve uzun yaz günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak!
•    Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü / The International Taste & Quality Institute (iTQi), 120 kişilik şef ve sömeliyeden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet göstermektedir.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

1 Nisan 2015 Çarşamba

Teremyağ Gurme Kaymaklı ile Lezzet Denemeleri

Basit gibi görünse de şöyle kıvamında, tane tane, mis gibi kokan pilavlar yapmak aslında hamaratlık ister. Bu hamaratlığın da bir sırrı vardır elbet :) ama hanımlar arasında pek de paylaşılmak istenmez. Keşifleri ve paylaşmayı seven biri olarak son zamanlarda kulağıma fısıldanan bir sırrı sizinle paylaşmak istedim. Yıllar öncesinde özellikle Anadolu’da ki hanımların özel misafirleri için yemek hazırlarken kullandıkları bir yöntem varmış, yemeklerinde yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bense bu sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile keşfettim. Artık yaptığım tüm pilavlarda, hamur işlerinde hatta yemeklerde bile #benimlezzetsirrim Teremyağ Gurme Kaymaklı. İlk denemem Havuçlu Körili pilavı sizinle de paylaşmak istedim, pilavı pişirirken mutfağıma yayılan koku evdeki herkesin iştahını kabarttı:) Sizde deneyin derim, hatta farklı tarifleri yapmayı sevenlerdenseniz Teremyağ’ın Facebook ve instagram sayfasını takip edin:)
Kızarmış Havuçlu Körili Pilav
Malzemeler:
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 adet ince ince doğranmış soğan
4 diş sarımsak
2 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç
1 adet kırmızıbiber
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
Üzeri için ince ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı tencerede eritip, içine soğan, sarımsak ve havuçları ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlar iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince ince doğranmış kırmızı biberi de ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Son olarak suyumuzu, tuzu ve köriye ekleyerek pilavı kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pilav suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Bu aşamada pilavınızın daha parlak gözükmesi ve gerçek lezzetini ortaya çıkartması için demlenmeye bıraktığımız pilava biraz Terem yağ Gurme Kaymaklı’dan ekleyebilirsiniz. Bu da benim küçük sırlarımdan biri :) Son olarak üzerine taze çekilmiş karabiber ve maydanoz serperek pilavımızı servis ediyoruz…
Afiyet olsun…
Bu içerik http://ev-atolyesi.com/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

10 Mart 2015 Salı

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ


KIYIR KIYIR AĞIZDA DAĞILAN NEFİS SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİM.   MALZEMELER ;
  • 250 GR TEREYAĞ
  • 1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI ELMA SİRKESİ
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 ADET YUMURTA (BEYAZI İÇERİSİNE SARISI ÜZERİNE)
  • ÇÖREK OTU
  • ALDIĞI KADAR UN
HAZIRLANIŞI ;
  • DERİN BİR KABIN İÇERİSİNDE TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞI BİRBİRİYLE ÖZLEŞENE KADAR KARIŞTIRILIR.
  • İÇERİSİNE KALAN MALZEMELER EKLENİR VE ORTA YUMUŞAKLIKTA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
  • HAMUR 30 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
  • DİNLENDİRİLEN HAMUR MERDANE YARDIMI İLE İSTENEN KALINLIKTA AÇILIR VE İSTENİLEN ŞEKİL İLE KESİLİR.
  • YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.
  • ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR, ÇÖREK OTU SERPİLİR.
  • 170 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
  • AFİYET OLSUN.

İMAM SARIĞI PASTASI NASIL YAPILIR ?


Canınız pasta çektiğinde şipşak yapabileceğiniz çok pratik bir tatlı İmam Sarığı Pastası..
MALZEMELER ;
  • 1 Su bardağı tepeleme toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tepelema Kakao
Kreması İçin ;
  • 3 su bardağı Süt
  • 1,5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin ;
  • Bitter Çikolata 100gr
Kenarı İçin ;
  • 50gr Hindistan Cevizi
HAZIRLANIŞI ;
  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Geri kalan tüm malzemeler eklenir ve kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökülür. Kek harcı tüm tepsiye eşit şekilde yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir (kürdan ile kontrol edebilirsiniz)
  • Krema için, tüm malzemeler bir tencereye alınır ve göz göz olana kadar karıştırılır, pişirilir.
  • Krema soğumaya alınır ve üzeri kabuklanmaması için sık sık karıştırılır.
  • Pişen kek fırından çıkartılır ve soğumaya alınır.
  • Soğuyan kekten bardak ile yuvarlak olacak şekilde parçalar alınır. (ortalama 16-20 yuvarlak çıkıyor, bu da toplam 8-10 adet imam sarığı pastası olacak demektir)
  • İlk yuvarlağın üzerine bolca muhallebi sürülür ve 2. kat kek ile üzeri kapatılır. 2 katlı pastamızın kenarlarına muhallebi sürülür ve hindistan cevizine bulanıp derin bir tepsi veya borcam içerisine alınır.
  • Tüm yuvarlak kekler için aynı işlem uygulanır.
  • Son olarak bitter çikolata benmari usulü eritilir ve imam sarığının üzerine sürülür.
  • 2-3 saat üzeri kapalı olacak şekilde buzdolabında bekletilir.
  • Afiyet olsun.

MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR ? MOZAİK PASTA TARİFİ



MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR ? MOZAİK PASTA TARİFİ
SEVGİLİ ARKADAŞIM, ELTİM, TARİFREHBERİ  MEHTAP’A AİT BU GÜZEL VE BİR O KADAR DA LEZZETLİ TARİF.
MALZEMELER;
  • 1 PAKET  BİTTER ÇİKOLATA SOS
  • 1 PAKET KAKAOLU KREM ŞANTİ
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 2,5 PAKET SAKLIKÖY YULAFLI BİSKÜVİ
HAZIRLANIŞI ;
  • ÇİKOLATA SOS PAKETİN ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE 2 SU BARDAĞI SÜT İLE PİŞİRİLİR.
  • OCAKTAN ALINIR VE İÇERİSİNE 1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ İLAVE EDİLEREK ÇIRPICI İLE KARIŞTIRILIR.
  • SOS ILIMAYA BIRAKILIRKEN SIK SIK KARIŞTIRILIR.
  • İÇERİSİNE 2 YE BÖLÜNMÜŞ YULAFLI BİSKÜVİLER EKLENİR VE KARIŞTIRILIR.
  • İSTER DİKDÖRTGEN KEK KALIBINDA İSTERSENİZ STREÇ FİLME SARIP ŞEKİL VEREBİLİRSİNİZ.
  • 2 SAAT DİRFRİZ DE BEKLETİLİR.
  • SERVİS ETMEDEN 15-20 DAKİKA ÖNCE ÇIKARTILIR VE SOĞUK SERVİS EDİLİR.
  • AFİYET OLSUN.

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.
Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.
Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen olduğun gibi mükemmelsin.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.
Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.
Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

9 Haziran 2014 Pazartesi

BU HÜRRİYET ÇOK ''SOSYAL'' !

Hurriyet.com.tr geçtiğimiz günlerde yeni bir projeyi takipçileri ile buluşturdu. Bu proje aslında Hürriyet markasını çok daha sosyal bir hale getiriyor, Hürriyet’i sadece bir haber sitesi olmaktan çıkarıp dijital dünyanın hızı ve etkileşimini kucaklayan bir sosyal platforma dönüştürüyor.
Öncelikle Hürriyet Sosyal’e üye olmanız  gerekiyor. Aslında bu üyelik bu sosyal dünyaya giriş anahtarınız. Sonrasında bu anahtarla giriş yaptığınız dünyayı ne kadar aktif kullanacağınız size kalmış. Bir blog yazarı olarak blogumdaki içerikleri hürriyet sosyal takipçileri ile buluşturabiliyor, günün bana göre dikkat çeken haberlerini bu platformdaki takipçilerimle buluşturabiliyorum. Düşünsenize, hurriyet.com.tr ‘de kendi haberlerinizi paylaşabileceğiniz bir alan daha sizi bekliyor!
İlgi alanınıza göre kategorileri belirleyebiliyor ve bu sayede sizi gerçekten ilgilendiren gelişmeleri çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bir müzik bloggerı olarak bu özelliği şüphesiz ağırlıklı olarak kültür sanat kategorisinde kullanıyorum. İlginizi çeken ve ‘’ben de bir yorum yapayım’’ dediğiniz haberleri de hashtag’lerle paylaşabiliyor diğer kullanıcılar ile tartışabiliyorsunuz. Bu hürriyet sosyal’in bir başka artısı şüphesiz.
Ancak bana göre, bu projenin en keyifli yanı Hürriyet yazarları ile çok daha hızlı bir şekilde iletişime geçebiliyor olmanız ve onlarla ciddi bir etkileşimde bulunabilmeniz. Yazarlar bu platformu sadece haber linklerini paylaşmak için kullanmıyor, sosyal medya platformu gibi anlık düşüncelerini paylaşmak için de kullanıyor. Bu sayede yazarları yazıları dışında anlık iletileri de daha yakından tanıyor ve onlardan haberdar olabiliyoruz.
Hürriyet sosyal, habercilikte net olarak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyor. Okuyucuyu, sadece okuyucu olmaktan çıkarıyor, yazan, tartışan bir katılımcı konumuna getiriyor.
Şimdi Hürriyet’in Sosyal dünyasını daha yakından tanıma zamanı…
İçerik: www.hayatmuzik.com

Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Nisan 2014 Cumartesi

PATATESLİ OMLET


MERHABALAR, PAZAR KAHVALTILARINIZA ÇOK YAKIŞACAK BİR TARİFLE KARŞINIZDAYIM. PATATESLİ OMLET, PATATESLİ BÖREKTEN KALAN İÇ HARCIM İLE PATATESLİ OMLET YAPTIM. BUYRUN TARİFE...

MALZEMELER ;
  • 1 KÜÇÜK BOY PATATES
  • 3-4 ADET YUMURTA
  • TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KEKİK
  • 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ

HAZIRLANIŞI ;
  • PATATES HAŞLANIR, BAHARATLAR İLAVE EDİLİR VE ÇATAL İLE EZİLİR.
  • BİR KASEDE YUMURTALAR ÇIRPILIR.
  • TAVAYA TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞI ALINIR, ÜZERİNE PÜRE HALİNE GETİRDİĞİMİZ PATATES EKLENİR VE KISIK ATEŞTE KARIŞTIRILIR.
  • SON OLARAK PATATESİN ÜZERİNE YUMURTA İLAVE EDİLİR VE PİŞTİKTEN SONRA OCAKTAN ALINIR.
  • AFİYET OLSUN.. :)




11 Nisan 2014 Cuma

KAKAOLU CEVİZLİ KEK


SEVGİLİ Tarif Rehberi Meloş'un mutfağından harika bir lezzet ile karşınızdayım. Tarifi aynen aktarıyorum.

MALZEMELER ;
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI ;
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır.Süt ve zeytinyağı ilave edilir.Ardından elenmiş unumuz,kakaomuz,vanilyamız,kabartma tozumuz ilave edilir.İyice çırpılır.En son cevizlerimiz ilave edilir çok karıştırılmaz.Kaşık yardımıyla biraz karıştırılır.Yağlanmış kek kalıbına karışımımız koyulur.Önceden ıstılmış 180 derece fırında pişirilir.Afiyet Olsun..