12 Ocak 2010 Salı

Pekmezli Yufka Böreği



Malzemeler ;

2 çb pekmez
1/2 sb çekilmiş fındık
3-5 yk toz şeker (damak tadınıza göre)
50 gr eritilmiş margarin  2 yk sıvıyağ

Hazırlanışı ;

Yufka açılır ve üzerine margarin sıvıyağ karışımı sürülür.
Pekmez sıvıyağın üzerine yayılır.
Sırasıyla, şeker ve çekilmiş fındıkta yufkanın üzerine serpilir.
Yufka ince ince rulo şeklinde sarılır.
Sarılan yufka baklava şekli vererek kesilir.
Rulo yufkalar ağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üzerine kalan, margarin-sıvıyağ karışımı sürülür.
Tepsimiz 180 derece fırına verilir.
Üzeri hafif kızardıkran sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Servise hazırdır.




Sevim teyzemden öğrendim bu tarifi.
Sık yapmadığım ama yapınca da vazgeçemediğim bir tarif.
fındık yerine ceviz de serpiştirilebilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder