25 Ocak 2010 Pazartesi

Cezerye



Geçenlerde yapmış olduğum bir tarif.
Fotoğraf makinam bozulmadan önce yapıp çekmişim ve makinede kalmış. Unutmuşum..
Yeğenim sağolsun eline geçen sağlam birşeyi kırıp bozmadan rahat edemiyor :)
Standart cezerye tarifi, ilk defa bir lokantadan bana süpriz tatlı olarak getirmişlerdi çok beğenmiştim.
Hemen araştırdım ilk defa yemiştim çünkü.. Bu cezerye 2. yapışım :)



Malzemeler ;

1 kg. havuç
3 paket şekerli bisküvi
1 su b. ceviz
1 su b. toz şeker

Üzeri için:

Hindistan cevizi


Hazırlanışı ;

1 kg.havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Tencereye havucu alın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin.
Havucu şeker ile beraber pişirin.
3 paket şekerli bisküvileri parçalayıcıdan geçrin.
1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.
Daha sonra bisküvileri ve cevizi tencereye havucun üzerine ilave edin.
Daha sonra ocağın altını kapatın.
Daha sonra elinizle yuvarlak şekil verin.
Havuçlu cezeryeyi daha sonra hindistan cevizine batırıp servis edin.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder