15 Ocak 2010 Cuma

Tam Buğday Ekmeği



Malzemeler ;

4,5 Su Bardağı Sinangil Tam Buğday Unu 
1.5 Su Bardağı Su
2-3 Çay Kaşığı Tuz



Hazırlanışı ;

Bir kabın içerisine, su, un (eleyerek) , Kuru Maya ve tuzu ekleyip yumuşak br hamur elde edilir.
Hamur 20-30 dakika üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir.
Hamur mayalandıktan sonra yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıdı koyduğumuz tepsinin üzerine konulur.
Şekil verilmiş hamurlar ılık bir yerde 40-60 dakika daha mayalanır.
Isıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder