13 Ocak 2010 Çarşamba

Tam Buğday Unlu Açma



işte fırından çıktı açmalarım sıcak sıcak ohhhh mis gibi kokuyor...

Malzemeler ;

1 Yumurta Akı (sarısı üzerine)
2 Yk Margarin
1 Sb Süt
1/2 Sb Su
5 Yk Şeker (biraz fazla geldi sanırım bundan sonra 3 kaşık olarak kullanıcam)
 Çk Tuz




Hazırlanışı ;
Su, süt ile ılıtılır. Derin bir kaba dökülür.
İçine şeker, tuz, yumurta akı, sıvıyağ, mısır yağı ve margarin konulur ve malzemeler karıştırılır.
Daha sonra kabın içerisine Sinangil Baklavalık Un ve Sinangil Tam Buğday Unu elenerek dökülür.
Yuva Kuru Maya (11gr) eklendikten sonra yoğurulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
30-60 dk dinlenmeye bırakılır.
Dinlendikten sonra, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde yuvarlak açılır.
Oda Sıcaklığında bulunan margarinle açılan hamurun içi yağlanır.
Hamur iki ucundan ters yönlere burulur ve uçlar birleştirilir.
Aradaki boşluğu geniş tutun, çünkü hamurumuz kabaracak.
Hamur hazırlandıktan sonra 15-20 dakika bekletilir.
Isıtılmış fırında bekletirseniz kabarması daha iyi olur.
Yumurta sarısı ve susam (isteğe göre) süüldükten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder