12 Ocak 2010 Salı

Gül Böreği



Malzemeler ;
2 ad kemiksiz tavuk göğsü
2 orta boy soğan
4-5 sivri biber
3-4 orta boy domates
1 çb. sıvıyağ
1-1,5 s.b.su
1 yumurta
susam, çörek otu
baharat çeşitleri 

Hazırlanışı ;

Tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir.
Soğan, Sivri biber, Domates küp küp doğranır ve sıvıyağda sotelenir.
Didiklenmiş tavuklar ve baharatlar da eklenip karıştırılır.
Bir kase içine su ve yağın geri kalan kısmını koyarız.
1 yufkayı ikiye böleriz, harçları yufkanın geniş olan bölümüne dizilir,
kol böreği şeklinde sarılır ve içten dışa gül şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı, çörek otu, susam serpilir.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.

Püf Noktası ;  Böreğin Yumuşak olması için üzerini nemli bez ile örtün.

Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder