16 Ocak 2010 Cumartesi

Yaprak Sarma



Malzemeler ;

1/2 Asma Yaprağı
2,5-3 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Yonca Domates Salçası
1 Çay Bardağı Yonca Mısır Yağı
Karabiber
Tuz
Pul Biber

Hazırlanışı ;

İç Malzemelerimiz hazırlanır. Yapraklar yıkanır sıcak suda tuzunu alması için bekletilir.
Yapraklar sarılır, tencereye dizilir.
Tencereye göz kararı Yonca Mısır Yağı, 1/4 limon suyu sıkılıp, dökülür.
2-3 lt kaynar su ile limon dilimleri dizilir. Üzerine küçük tencere kapağı kapatılır ki dolmalar dağılmasın..
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Yoğurt ile servis yapılır.




Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder