7 Ocak 2010 Perşembe

Mahlepli Mini Pizza



Malzemeler ;

1 AD YUVA YAŞMAYA
1,5 SU BARDAĞI SÜT

3 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP (TEPELEME)

1 YUMURTA AKI (SARISI ÜZERİNE)

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

5,75 SU BARDAĞI SİNANGİL MANTI UNU

ÜZERİ İÇİN ; (İSTEĞE GÖRE)
 
PEYNİR

ZEYTİN

DOMATES

MAYDANOZ

SUCUK

KAŞAR

1 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞ (İSTEĞE GÖRE)

1 YUMURTA SARISI



Mayalanmış hamurumuz pizza olmaya hazırdır :)





HAZIRLANIŞI ;
 
YAŞ MAYAYI ILIK SÜTTE ERİTİRİZ,
İÇİNE ŞEKER TUZ VE MAHLEPİ EKLERİZ.
MALZEMELERİ ERİTTİKTEN SONRA SIVIYAĞ VE YUMURTA AKI DA EKLENİR.
SIRA UNUMUZU EKLEMEYE GELDİ.
3 BARDAK UNU ELEYEREK EKLEDİKTEN SONRA KIVAMA GELENE KADAR YAVAŞ YAVAŞ GERİ KALAN UNU EKLEMEYE DEVAM EDERİZ.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCE,
 MAYALANMASI İÇİN 1,5 SAAT DİNLENDİRİRİZ HAMURUMUZU.

ÜZERİ İÇİN ;

PEYNİR ZEYTİN MAYDANOZ DOMATES VE ZEYTİNYAĞI RONDODA ÇEKİLİR.
KAŞAR RENDELENİR VE SUCUKLAR İNCE İNCE DOĞRANIR.
HAMURUMUZ MAYALANDIKTAN SONRA ÜZERİNE PEYNİRLİ HARCIMIZI SÜRERİZ.
KENAR KISIMLARDA YUMURTA SARISI SÜRMEK İÇİN PAY BIRAKIRIZ.
HARCIN ÜZERİNE SUCUKLARI DA EKLEYİP 200 DERECE FIRINA VERİRİZ.
HAMURUMUZUN PİŞMESİNE YAKIN KAŞAR RENDELERİNİ DE EKLERİZ.
ERİDİKTEN SONRA FIRINDAN ALIP SERVİS YAPARIZ.

AFİYET OLSUN..




2 yorum: