10 Aralık 2013 Salı

ELMALI MİNİ KURABİYE


MALZEMELER ;
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
  • 125 gr Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Aldığı kadar un (16 yemek kaşığı)
İÇ MALZEMESİ İÇİN ;
  • 1 Kilo Elma
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
  • 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın (İsteğe göre)
ÜZERİ İÇİN ;
  • Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI ;
  • İç Harcı İçin, Elmalar soyulur ve rendelenir. Geniş bir tavaya alınır, üzerine şeker ve tarçın ilave edilir ve kavrulur. Ocaktan alınır,  soğumaya bırakılır ve ceviz ilave edilir, karıştırılır.
  • Hamuru İçin, geniş bir kaba yumurta alınır ve çırpılır. Üzerine tereyağ, sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur istenilen büyüklüğe göre bölünür ve merdane yardımı ile açılır. 
  • Hamur 8 e veya daha fazla dilime bölünür. (İsteğe göre)
  • İç harcı, geniş olan alana kaşık yardımı ile alınır ve sigara böreği şeklinde (yanları açık olacak şekilde) sarılır.
  • Geri kalan hamur için de aynı işlem yapılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine alınır ve 190 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri döküp servis yapılır.
  • AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder