16 Aralık 2009 Çarşamba

Sinangil Un İle Galeta Unlu Poğaça











Malzemeleri;


125 gr.Margarin

1 Çay bardağı Ayçiçek Yağı

1 yumurta akı

1 su bardağı yoğurt

1 tepeleme tatlı kaşığı toz mahlep

1 çay kaşığı Tuz

1 paket dr.outker kabartma tozu

Alabildiği kadar Sinangil  Un
 
 
Hazırlanışı ;
 
Tüm hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve içerisine maydanozlu peynir karışımından konulur ve yuvarlanarak kapatılır.Tepsiye dizdiğimiz poğçaların üzerine Bolca galeta unu serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder