17 Aralık 2009 Perşembe

Hicri Yılbaşınız Mübarek Olsun..




Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselam, miladi 571’de 20 Nisana rastlayan, Rebiul-evvel ayının on ikinci Pazartesi sabahı, Mekke’de doğdu. 622’de Mekke’den Medine’ye hicret etti.20 Eylül Pazartesi günü, Medine’nin Kuba köyüne geldi. Bu tarih Müslmanların Şemsi yılbaşı oldu. O yılın Muharrem ayının birinci günü de, Kameri yılbaşı oldu. Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidi.Muharrem ayı, Zilkade, Zilhicce ve Receb’le beraber Kur’an-ı kerimde kıymet verilen 4 aydan biridir. Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:


(Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cuma’dır.) [Deylemi]

(Ramazandan sonra en faziletli oruç, ALLAHü teâlânın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en faziletli namaz, gece namazıdır.) [Müslim, İbni Mace, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai]
Muharrem ayının ilk günü aşağıdaki duayı 3 defa okuyanın, gelecek Muharrem ayına kadar bütün belalardan emin olacağı, Aşûre Günü [Muharremin onuncu günü] 3 defa okuyanın ise, ölümden de emin olacağı; çünkü o sene öleceği takdir edilmiş olana, bu duayı okumak nasip olmayacağı bildirilmiştir.

Duanın Latin harfleriyle yazılışı şöyledir:

(Elhamdülillâhi Rabbil-âlemîn. Vassalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. ALLAHümme entel-ebediyyü’l-kadîm, el-hayyül-kerîm, el-hannân, el-mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün. Es’elüke fîhe’l-ısmete mineşşeytânirracîm, vel avne alâ hâzihinnefsil-emmâreti bissûi vel-iştiğâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, birahmetike yâ erhamerrâhimîn. Ve sallallâhu ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.)

MEALİ!
HAMD ALEMLERİN RABBI OLAN ALLAH'ADIR.SALAT VE SELAM PEYGAMBER EFENDİMİZE(S.A.V)VE O'NUN YÜCE ASHABINA OLSUN.EY ALLAH'IM!SEN EZELİ VE EBEDİSİN.(SONU VE BAŞLANGICI OLMAYANSIN)SEN KEREM SAHİBİSİN,DİRİSN(BİZLERE HAYAT VERENSİN)SEN MERHAMETİ BOL BOL OLAN VE ÇOK ÇOK VERENSİN.

İŞTE BU YENİ YILDIR,BU YENİ YILDA SENİN TARAFINDAN KOVULMUŞ OLAN ŞEYTANDAN VE DESİSELERİNDEN KURTULMAYI VE GÜNAHSIZ KALMAYI TEMENNİ EDERİM.NEFSİ EMMAREMİNİN KÖTÜLÜKLERİNE KARŞI SENDEN YARDIM DİLERİM.

BENİ SANA YAKLAŞTIRACAK İŞLERLE MEŞGUL OLMAMA YARDIM ETMENİ ARZU EDERİM.

EY KEREM VE CELAL SAHİBİ ALLAHIM!!BİZE MERHAMETİNLE MUAMELE EYLE,SALAT VE SELAM PEYGAMBER EFENDİMİZE(S.A.V)O'NUN YÜCE ASHABINA VE CÜMLE EHLİ BEYTİNE OLSUN.

amin.



Allah sizinle olsun,hicri yılbaşınız mübarek olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder