16 Aralık 2009 Çarşamba

Sinangil Un ile Çikolata Soslu Pasta



Kek yapıcaktım ama kekim piştikten sonra pasta yapmaya karar verdim.
Eşimle 21 Aralık 2009 tarihinde 1. senemiz doluyor.
Belki o tarihte evde olamayabiliriz diye erken kutlama yapma fikri geldi aklıma.
İyi de oldu diye düşünüyorum :)



Hamur Malzemeleri ;

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı çekilmiş fındık
1 adet havuç
1/2 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı un

Krema Malzemeleri ;

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu İçin ;

http://lezzetin-adi.blogspot.com/2009/12/cikolata-sos.html buradan ulaşabilirsiniz.





Hazırlanışı ;

2 yumurta ve şeker mikserle 10 dakika çırpılır. İçine sırasıyla, süt, sıvıyağ, vanilya, fındık, tarçın, havuç, un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.

Daha sonra,
Kek kalıbına dökülür. 170 derece ısıtılmış fırında 25 ile 35 dakika arası pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Krem şanti ve sütü krema haline getirdikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırılır.

Kekimiz ve Kremamız soğurken, çikolata sosumuzu yapıp soğumaya bırakırız.

Tüm malzemeler soğuduktan sonra, kekin üzerine krem şanti sürülür. Üzerine çikolata sosu döküp süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder