26 Aralık 2009 Cumartesi

Kuşbaşı Etli Barbunya Yemeği



Malzemeler ;

1,5 sb barbunya
1 ad soğan
1 adet havuç
1 çb sıvıyağ
1 yk salça
karabiber
tuz
isteğe göre çeşit artabilir...

Hazırlanışı ;

- Barbunyayı 1 gece öncesinden ıslatırız.
- Ertesi gün barbunyayı yumuşayana kadar kaynatırız.
- Kuşbaşı doğranmış etim vardı buzlukta. İlk önce onun çözülmesini bekledim daha sonra kendi suyuyla kavurdum. biraz su tuz ve margarin ekleyip pişmeye bıraktım.
- Diğer yandan ince ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavururuz. Hafif pembeleşince içine ince ince doğranmış havuçları ekleyip kavururuz.
- Salçayı da ekleyip birbirine yediririz.
- Sırasıyla kuşbaşı et ve barbunyayı da ekleyip 1 lt sıcak suyu döküp baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakırız.




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder