28 Aralık 2009 Pazartesi

Domatesli ve Salçalı Soslu Biftek



Malzemeler ;

2 parça biftek
2 domates
1 yk salça
sıvıyağ
sıcak su
kekik
pul biber
tuz

Hazırlanışı ;

Biftekleri orta ateşte suyunu çekene kadar arkalı önlü pişiririz.
Biraz sıvı yağ ekleyip tekrar arkalı önlü azcık kızartırız. (İsteğe göre çok kızartılabilir)
Üzerine küçük küçük doğradığımız domaesler eklenir ve suyunu çekmesi beklenir.
Daha sonra, salça sıcak su ve baharatlardan oluşan (isteğe göre baharatlar çoğaltılabilir) sosumuzu bifteğin üzerine döküp, biftekler yumuşayana kadar pişiririz.



Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder