22 Mart 2010 Pazartesi

Domates Salatası & Altın Ekmek


Bol domates

1 soğan

tuz

ayçiçek yağı


Ablamın ellerinden aceleyle yapılmış bir salata...

Nişan gecesi eve gelenlere hazırlamış olduğumuz sofrada bir tek salatayı çekebildim.

Yorgunluktan bayılacaktım neredeyse.. Tadına bakmadım ama güzel olduğuna eminim.

Ne de olsa ablamın ellerinden çıktı :)


Altın Ekmek



İstanbul Halk Ekmek (İHE) tesislerinde üretilen Altın Ekmek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı programla tanıtıldı. Başkan Topbaş, "Sağlıklı nesiller için çocuklarınıza Altın Ekmek tükettirin." çağrısı yaptı.



İHE tarafından üretilen ve içerisinde fındık, üzüm, zencefil, keçiboynuzu gibi besin değeri yüksek maddelerin bulunduğu ve 25 kuruşa satışa sunulan "Altın Ekmek" basın mensuplarına tanıtıldı. İHE'nin Sultangazi'de bulunan fabrikasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Başkan Topbaş, fırından çıkan Altın ekmeği önce kendisi yedi daha sonra da basın mensuplarına ikram etti.

Başkan Topbaş, poğaçanın 60 kuruşa satıldığını ancak Altın ekmeğin 25 kuruşa satılmasına rağmen daha besleyici olduğunu söyledi.
İstanbullu anne babaların çocuklarının beslenme çantaları için ideal bir ürün olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, "Diyorum ki İstanbul'da bunu çok yaygın bir şekilde bulma imkanınız olacak. Öğrencilerin çantasına sadece bu konduğu zaman yeterli olacak. Bunlardan tedarik edenler, buzdolabında saklayıp çocuğunun çantasına bundan koymak suretiyle bu ihtiyacını karşılamış olur.

İçinde bol miktarda fındık ve üzüm var, zencefil var, keçiboynuzu var. İnanıyorum ki hem tadı ve damak lezzeti bakımından önemli bir madde ortaya çıktı." dedi.
İstanbul'un ekmek ihtiyacının yüzde 13'ünün İHE tarafından karşılandığını hatırlatan Başkan Topbaş, "İstanbul'da 300 gramlık 1 milyon 700 bin ekmek üretiyoruz ve Altın Ekmek'le 36 çeşit ekmek üretmiş oluyoruz. İnsanın temel besin kaynağı ekmek ama sağlıklı ve nitelikli ekmek, ekmeğin albenisine aldanmak değil, içindeki minerallerin doğru olması önemli.

Bu bağlamda halk ekmek öncü ve yol gösteren bir anlayışla çalışmakta. Biz rekabet etmiyoruz, ekmeği dengeliyoruz. Fakir fukara için kurulmuş olan bu tesisler İstanbul'da herkesimin sağlıklı ekmeğe ulaştığı bir materyal haline geldi." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder