6 Ağustos 2010 Cuma

Soslu Biftek Jülyen


Yapımı kolay, akşam yemek sofranızı süsleyecek harika bir yemek.

Malzemeler ;

500gr Dana Biftek
2 adet Sivri Biber
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Tereyağı
2-3 yemek kaşığı Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
2 yk Tat Domates Salçası
Tuz, Pulbiber, Kekik

Hazırlanışı ;

* Biftekler jülyen şeklinde doğranır ve yıkanır ( eti mutlaka yıkarım, üzerinde herşey olabilir)
* Hararetli ateşte, tencerede suyu çekene kadar kavrulur ve tereyağı eklenir karıştırılır.
* Diğer yandan Salça, sıcak su ve baharatlı sosumuz hazırlanır, kavrulmuş etlerin üzerine dökülür, tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
* Sosunu iyice çeken etleri kontrol etmeyi unutmadan, başka bir tavada kalın doğranmış biberler ve domatesler sotelenir ve soslu biftek jülyenin içine katılır.
* Biftek Jülyen'i servis tabağına alıp kekik ile süsleyip servis edebilirsiniz.
* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder