10 Mart 2010 Çarşamba

'' Utanç Duvarı ''


İzinsiz ya da kaynak göstermeden yazınızı kullandığını düşündüğünüz blog yazarlarını şikayet etmek ve hakkınızda yapılan şikayete cevap vermek için aşağıdaki e-posta adresine yazabilirsiniz. Moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

utancduvari@gmail.com

http://utancduvari.blogspot.com/
Utanç Duvarı sitesi Türk blog camiasında gerçekleşen izinsiz içerik kopyalama ve kaynaksız alıntı yapmanın önüne geçmeyi hedefleyen bir oluşumdur.

Bu sitede, içeriğinizi izinsiz aldığını düşündüğünüz blog yazarlarının alıntı yazıları ve sizin yazmış olduğunuz orjinali link verilerek ekran görüntüsü olarak yayınlanacaktır.

Internet ortamında bir yazının orjinalliğini kanıtlamak güç olduğundan bu site kimseyi suçlama amacı taşımaz. 

Sitenin temel amaçları :

- bilinçli olarak yapılan fikir hırsızlığının önüne geçmek,
moderatör onayından sonra yayına alınacaktır.

- bilinçsizce başkalarına ait siteler, forumlar ya da kendilerine gelen e-postalar aracılığıyla ulaşan yazıları alıntı yapmadan bloglarında kullanan insanları uyarmaktır.

Eğer siz de kendinize ait içeriğin izinsiz olarak kopyalandığını düşünüyorsanız; bize orjinal yazının internet adresiyle izinsiz olarak kopyaladığını düşündüğünüz kişiye ait yazının internet adresini gönderip,

 izinsiz kopyalanan içeriğin ve sizin orjinal içeriğinizin ekran görüntüsünü kaydederek
e-mailinize ekleyip ve şikayetinizle ilgili kısaca bir açıklama yazarak utancduvari@gmail.com
adresine gönderebilirsiniz.

Şikayetiniz

Burada bulunan içerikler haklarını arayan blog yazarlarının şikayetleri olarak kabul edilmektedir ve kanunlar nezdinde herhangi bir resmi suçlama niteliği taşımamaktadır.

 Şikayette bulunan blog sahipleri gibi şikayete maruz kalan blog sahipleri de bizimle e-posta yoluyla iletişime geçerek şikayet yazısının alt kısmına kendi cevaplarının eklenmesini sağlayabilirler.

Ayrıca konuyla ilgili görüşlerini belirtmek için herkes yorum da bulunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder