5 Eylül 2010 Pazar

Taze Barbunya İle Pilaki


Malzemeler ;

500 gr taze barbunya

3 adet havuç

1 adet büyük soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet büyük Domates (kabuğu soyulmuş)

1 adet büyük Patates
3-4 adet sarımsak (isteğe göre)

1 yemek kaşığı şeker

Tuz


 
Hazırlanışı ;

 
* Barbunya, ayıklanır yıkanır ve haşlanır,

* Tencereye zeytinyağı, küp küp doğranmış  soğan ve havuçlar eklenir kavurulur.

* Kendini salan soğan ve havuçlara, tuz, şeker ve yeteri kadar su  konulur. (yaklaşık 1,5- 2 bardak)

* En son olarak barbunya, domates, sarımsak ve patatesler eklenir.
* Barbunyalar pişip, yemeğin suyu koyulaşınca soğumaya bırakılır.

* AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder