23 Eylül 2010 Perşembe

Cevizli, Kakaolu & Damla Çikolatalı Islak Kek


Malzemeler ;

2 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt
1 su bardağı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 paket Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr.Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Elit Chocolate Bitter Damla Kokolin
25gr Elit Chocolate Toz Kakao
2 su bardağı Sinangil Çok Amaçlı Un
1 çay bardağı Çekilmiş Ceviz 

Üzeri İçin ;

1 nescafe fincanı Yarım Yağlı Süt

Hazırlanışı ;

* Şeker ile süt mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır, içerisine sırasıyla ayçiçek yağı, süt, vanilya, toz kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

* İçerisine damla çikolata, çekilmiş ceviz, un ve kabartma tozu da eklenir, pürüzsüz kek hamuru kıvamını aldıktan sonra yağlanmış 30 cm çapındaki teflon tavamıza dökülür ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir. (Pişirme süresi fırından fırına farklılık yaratabilir)

* Bıcak yardımı ile kontrol edilir eğer bıçağa kek hamuru yapışmazsa kekimiz pişmiş demektir.

* Kek bıçak yardımı ile dilimlenir ve bir fincan süt ile ıslatılır.

* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder