6 Eylül 2010 Pazartesi

Karnıyarık


Malzemeler ;

12 adet Patlıcan
750gr Kıyma
2 Adet Kırmızı Biber
7 adet Sivri Biber
1 adet Büyük Soğan
3 adet Patates
5 adet Domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Pulbiber, Kekik
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Kızartmak İçin  ;

Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Patlıcanlar alacalı doğranır ve kararmaması için tuzlu suda bekletilir.

* Kara suyunu atan patlıcanlar güzelce kurulandıktan sonra kızartılır ve fırın tepsisine dizilir.

* Diğer yandan, küp küp doğranmış soğan, kırmızı biber, sivri biber ve kıyma az yağda sotelenir.

* Son işlem olarak içine, küp küp doğranmış domatesler, salça  ve baharatlar eklenir.

* Pişen iç harc ile patlıcanların içi doldurulur, üzerine dilim dilim doğranmış paatatesler ilk önce kızartılır daha sonra da harcın üzerine dizilir. Süslemek amaçlı halka halka doğranmış domates, kırmızı biber ve sivri biber dilimlenerek dizilir.

* Sıcak su, tuz ve salça ile tepsiye uygun miktarda sos hazırlanır ve tepsiye dökülür.

* 220-250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder