14 Şubat 2010 Pazar

Tavuklu Pilav


Daha önce de bahsetmiştim. Haşlamış olduğum tavukla, çok çeşit çıkardım ortaya pilav da bunlardan bir tanesi..

Malzemeler ;

2 sb Reis Pirinç
2 yk Kırlangıç Mısır Yağı
1 yk tepeleme Sütaş Tereyağ
1 kase tavuk (didiklenmiş)
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;

Mısır yağı ve tereyağını eritip yıkanmış pirinçleri ekleyip kavururuz.
İçerisine 3 sb kaynar su ve tuzu ekleyip, 2 dk kaynatıp altını kısarız.
Demlenmeye yakın tavukları ekleyip şöyle bir karıştırırız ve demlenene kadar bekleriz.
Servise hazırdır.



Siz de derilerini çıakrmayı unutmayın, bol kalori üstelik zararlı :)

Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. ımmm çok da severim :) eline sağlık çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. ahh ahhh benim beyde doldurdu tavukları

    1 bütün tavuk

    4 paket bonfile v.s. çeşitler

    dolapta yer yok mecbur bende bu hafta çoğunu yapmam lazım aşağıda duruyor :)

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil