3 Şubat 2010 Çarşamba

Ekler Pasta


Malzemeler ;

Hamuru İçin ;

2 Su badağı su
1/2 paket margarin
4 Adet yumurta
6 Çorba k. un

Kreması için ;

2 Ad yumurta
2 Çorba kaşığı un
1/2 sb toz şeker
1/2 kg süt
25 gr margarin
1 Paket vanilya
Kakao

Sos için :


1 Paket bitter çikolata
2 Çorba kaşığı su
40 gr margarin

Yeşil Fıstık
Muz

Hazırlanışı ;

Bir tencerede suyu kaynatın. İçine yağı koyarak eritin. Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın.

 Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kaşıkla tek tek parçalar halinde uzunlamasına dökün.

200 derecedeki kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın.

Burası çok önemli : Pişme süresince ve soğuyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker.

Krema için ; yumurta, un, toz şeker, kakao ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Margarin ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın.

Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından 2ye bölerek  içine sürün.

 Sos için : Derin bir kaba su koyun. Başka bir kabın içine sos malzemelerini, çikolata, su ve margarini koyun.Ocağın altını yakın.,

 Çikolata kabını içi su dolu kabın içine oturtun. Benmari usulü çikolatayı eritin. Eklerin üzerine sürün. Çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyin.

Ekler pastaların üzerine çikolatalı sos ve muz eşliğinde servis yapın.


Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. EN KISA ZAMANDA DENENMESİ GEREKEN PASTALAR ARASINDA 1. SIRADAA:( BEN SONUCLARI SİZE BİLDİRİCEMM..
    İLK SEFERDE BECEREMEM ORASI KESİN DEE...

    YanıtlaSil