15 Şubat 2010 Pazartesi

Sevgililer Günü Pastası (Muzlu ve Damla Çikolatalı)


Malzemeler ;

1 adet Uno  Pastaban Kakaolu 2 Katlı
1 adet Nescafe 3'ü 1 Arada
1 sb Sek Süt

Kreması İçin ;

1 adet Yumurta
4 yk Şeker
3 yk Sinangil Baklavalık Un
4 sb Sek Süt
125 gr Sana Klasik Margarin ya da tereyağ (50 gr yeterli, 125 gr fazla geldi)
1 adet muz

İçi İçin ;

2 adet Muz
1 avuç Damla Çikolata

Üzeri İçin ;

1 paket Dr.Oetker Krem Şanti
1 sb Sek Süt
1 avuç Damla Çikolata

Serviste Üzeri İçin ;

2 yk Sinangil Baklavalık Un
2 yk Kakao
1 sb Şeker
1 sb Sek Süt
1 sb su


Hazırlanışı ;

Krema için, tüm malzemeler ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Kıvama geldikten sonra soğumaya bırakılır.
Nescafe ile süt karıştırılır ve pastaban kekimiz ıslatılır.
Krem şanti, süt ile mikser yardımı ile çırpılıp buz dolabında soğumaya bırakılır.
Pastabanı düz bir tabağa koyarız ve kırmamaya özen gösteririz. Üzerine soğumuş olan kremamızdan güzgün bir şekilde yayarız. Üzerine dilimlenmiş muz ve damla çikolataları ekleriz.
Pastaban kekimizin üst kısmını da koyduktan sonra kremamızın geri kalan kısmını da her tarafını kaplayacak şekilde süreriz. Buzdolabında 2 saat bekletiriz.


O sırada servis için ekleyeceğimiz çikolata sosunu yaparız. Tüm malzemeler karıştırılır, ocakta kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kekimizin üzeirni krem şanti ile kaplarız üzerini damla çikolatası ile süsleriz. İsteğe göre değişebilir tabi ki..
Buzdolabında 1-2 saat daha dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.



Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Ne güzel canım Eline sağlık nescafeli çok güzel olmuştur bide labne koysan tiramisu olcakmış :)
    Ev yapımı pasta gibisi yok valla.
    Ben bu sefer hastaydım tüm menüler dışardan geldi.Evde yapamadım her sene yapardım genelde ama sağlık olsun:)
    Dediğim gibi ev yapımı gibisi yok hafif oluyor sevgini katmış oluyorsun nice sevgililer günü yaşamanız dileğiyle cnm

    YanıtlaSil