11 Şubat 2010 Perşembe

Çerkez Tavuğu


Sabahtan beri canım çerkez tavuğu çekiyordu. Hazır tam tavuğu haşlamışken yapayım istedim.
Sonuç harika oldu :)

Malzemeler ;

1 kase tavuk göğsü (didiklenmiş)
2 dilim kepekli ekmek (ıslatılmış)
1/2 kase ceviz (çekilmiş)
1 yk Sızma Zeytinyağı
Pulbiber, Nane, Tuz, Karabiber
Tavuk Suyu

Hazırlanışı ;

Cevizi  robotta çekilir, ıslatılmış ekmek ve bir miktar tavuk suyunuda ekleyip robottan çekmeye devam ederiz. İçine tuz karabiber ekleyip didiklenmiş tavukların üzerine döküp karıştırırız. Üzerine zeytinyağı, pulbiber ve naneyi de ekleyip maydanoz ile süsleriz.
Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. ya bu benim hep yamak istediğim bi yemek aslında ama lapa gibi olur diye cesaret edemiyordum sen beni cesaretlendirdin yapım da sonucları söliim sana :)

    YanıtlaSil
  2. BAYAT EKMEK OLSA OLURMU PEKİ CANIM
    konyada bunun etden yapılana tirit diyorlar kısmen onun gibi oluyor...

    YanıtlaSil
  3. :) biz namm namm yaparken zaten şişip gideriz kadın milleti olarak :)

    YanıtlaSil
  4. sen ne şeker bi insanmıssın allah mululuğunu daim etsin inşallah

    YanıtlaSil