17 Temmuz 2013 Çarşamba

Pakmaya pudingler, sıcak yaz iftarları için bire bir.


Mutfağın Yıldızı hanımlar... Sıcak yaz günlerinde iftarınızı taçlandıracak serinliklere ne dersiniz? Size önerimiz Pakmaya pudingler: Yeni mi yeni, lezzetli mi lezzetli, çeşitli mi çeşitli... Çikolatalısı, fındıklısıyla... Kakaolusu muzlusuyla... Vanilyalısı çileklisiyle, büyük küçük herkese tam 9 çeşit doyumsuz lezzet! Hepsi Pakmaya kalitesi, Pakmaya özeniyle... Hazırlaması son derece pratik. Bir çırpıda kasede! Kıvamı mükemmel. Tadı yerinde. Her gün birini deneyin... Sevdiklerinizi şımartın. Yepyeni, birbirinden nefis Pakmaya pudinglerle Ramazan sofralarınıza lezzet, serinlik taşıyın!

Yapanların şimdiden eline sağlık, yiyenlere şimdiden afiyet olsun!


Çikolatalı Pudingle Meyve Serinliği

Malzemeler:

Puding için:

• 1 Paket Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding
• 2 Su Bardağı Soğuk Süt (400ml)

Pelte için:
• 1,5 Çay Bardağına Yakın Pakmaya Buğday Nişastası (80 g)
• 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
• 2 Su Bardağı Su (400 ml)
• 2 Su Bardağı Meyve Suyu (400ml)
• Arzuya Göre Meyve Parçaları

Süsleme için:
• Yarım Demet Taze Nane
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (200ml)




Hazırlanışı:
1. Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding'i ocaktan alınca servis kaselerinin yarısına kadar koyun ve soğumaya bırakın.
2. Pelte malzemelerini bir tencereye aktarıp ocakta karıştırarak pişirin.*
3. Kaynama başlayınca 3-4 dakika daha kaynatın Ocaktan alınca, servis kaselerindeki pudinglerin üzerine dökün.
4. Buzdolabında katılaşıncaya kadar soğutun. İsteğe göre Pakmaya Krem Şanti ve üzerinde taze nane yaprakları ile soğuk servis edin.

İpucu:
*Eğer meyve parçaları katacaksanız, ocaktan aldıktan sonra pelteye ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Meyveli Yaz Pudingi


Malzemeler:

Pudingli Karışım için:

• 1 Paket Pakmaya Vanilyalı veya Çilekli Puding
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
• ½ Su Bardağı Toz Şeker (85g)
• 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz
• 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali
• 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri
• 2 Çay Bardağı Yoğurt (200g)
• 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı

Üzeri için:
• Yarım Çay Bardağı Badem
• 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın

Hazırlanışı:
1.Pakmaya Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2.Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
3.Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın.
4.Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın.
5.Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
6.Buzdolabında 2-3 saat soğutun.
7.Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.

İpucu:
*Dilerseniz çubuk tarçınlar kullanarak sunumu zenginleştirebilirsiniz.
**Meyve seçimini sizlere bırakıyoruz.


Diğer tarifler için tıklayınız.






Bir bumads advertorial içeriğidir.

EZO GELİN ÇORBASI


MALZEMELER ; 
  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 3 yemek kaşığı Köftelik Bulgur 
  • 4 yemek kaşığı Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme Salça
  • 1 yemek kaşığı Nane
  • 2 tatlı kaşığı Pulbiber
  • 2 su bardağı ET / TAVUK Suyu
  • Tuz
HAZIRLANIŞI ;
  • Kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine bulgur ilave edilir ve haşlanır.
  • Zeytinyağı, salça, nane ve pul biber bir tencereye alınır ve kavrulur.
  • Üzerine iyice haşlanan mercimek ve bulgur suyu ile birlikte ilave edilir.
  • Et veya tavuk suyunu da ilave ettikten sonra göz kararı sıcak su eklenir ve tuz ilave edilir kaynamaya bırakılır.
  • Çorbanın kıvamına göre su takviyesi yapılır.
  • İster bu şekilde ister blender den geçirerek servis yapılır.
  • NOT: Limon eşliğinde sıcak servis yapılır ise tadına doyum olmaz.
  • AFİYET OLSUN.




ŞEKERPARE NASIL YAPILIR ?


Ramazan ayında canımız sanki biraz daha tatlı çekiyor öyle değil mi ? İşte misafirlerinize ve kendinize gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz nefis bir ŞEKERPARE tarifi.


MALZEMELER ;
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 çay bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı İrmik
  • 1 çay bardağı Yoğurt
  • 1 adet Yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1/2 paket Kabartma Tozu
  • 1 tutam Tuz
  • Aldığı kadar Un

ŞERBETİ İÇİN ;
  • 3,5 su bardağı Toz Şeker
  • 3,5 su bardağı Su
  • 1/2 limonun suyu

ÜZERİ İÇİN ;
  • Fındık, Fıstık, Badem veya Toz Fıstık  (isteğe göre)
  • 1 Yumurta Sarısı

HAZIRLANIŞI ;
  • Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur dinlendirilirken, geniş bir tencereye su şeker ve yarım limon suyu eklenir kaynamaya bırakılır.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ve yatsı şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre; Fındık, fıstık, badem veya toz fıstık eklenir.
  • Tepsi 200 derece ısıtılmış fırına verilir ve üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Şekerpare soğuduktan sonra şerbet sıcak olarak üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
  • İsteğe göre kaymak ve dondurma ile Soğuk servis yapılır.
  • AFİYET OLSUN...

ZEYTİNYAĞLI DEREOTLU BİBER DOLMASI 'KARATAY USULÜ'


Yeniden merhaba, size hem lezzetli hem de Karatay Usulü güzel bir tarifim var. Diyet yapan herkese uyan, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir sunum.

MALZEMELER ;
  • 12 adet Dolmalık Biber
  • 1,5 su bardağı Pilavlık Bulgur
  • 1 orta boy Soğan
  • 1 tutam Dereotu
  • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • 1 yemek kaşığı Biber Salçası (Tatlı)
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı Nane (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı Sumak
  • 1 çay kaşığı Yeni Bahar
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 2 su bardağı Su
HAZIRLANIŞI ;
  • Dolmalık biberler köşelerinden bıçak yardımı ile kesilir ve iç çekirdekleri çıkartılır, yıkanır ve süzülür.
  • Bulgur ayıklanır, yıkanır ve sıcak suda 10 dakika bekletilir.
  • Soğan ve dereotu ince ince doğranır ve geniş bir kasenin içine alınır. Üzerine suda bekleyen bulgur (süzüldükten sonra), zeytinyağı, domates-biber salçası ve baharatlar eklenip harmanlanır.
  • Birbiriyle özleşen iç malzemesi dolmalık biberlerin içlerine doldurulur ve orta boy bir tencereye dizilir.
  • Ayrı bir kasede 1 tatlı kaşığı domates salçası ve sıcak su ile salçalı su yapılır. Gerekli ise tuz ilave edilir.
  • Hazırlanan sos, tencereye dökülür kısık ateşte dolmalık biber pişene ve rengi değişene kadar pişirilir.
  • Yoğurt ile servis yapılır.
  • Afiyet olsun...




14 Temmuz 2013 Pazar

AĞLAYAN KEK



Malzemeler :
  • 4 Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Çorba Kaşığı Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 4 Çorba Kaşığı Kakao
  • 2.5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Keki Islatmak İçin:
  • 1 Su Bardağı Süt
Üzeri İçin:
  • 1 Paket Toz Şanti ( 2 poşet )
  • 1.5 Su Bardağı Süt
Sosu İçin:
  • 1 Paket Çikolata Sos
  • 2 Su Bardağı Süt

Hazırlanışı:
 

    • Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz. Sırasıyla, yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, kakao , vanilya ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz

    • Son olarak kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyup biraz daha çırptıktan sonra yağlı kağıt serili düz kalıbımıza döküyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.

    • Üzerine ıslatmak için sütü döküyoruz. Krem Şantiyi süt ile çırpıyoruz. Kekimiz sütünü çektikten sonra Krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.

    • Bu arada çikolata sosunu tarifine göre sütle pişiriyor hazırlıyoruz. Ilıtıyoruz. Ilıdıktan sonra krem şantili pastanın üzerine döküyoruz.

    • Soğuk servis yapıyoruz, afiyet olsun...