4 Haziran 2009 Perşembe

Susamlı Tatlı




Malzemeler;

3 su b.un

2 çorba k. margarin
yarım çay b.sıvıyağ
1 tatlı k.maya
yarım çay b.irmik
1çay b.susam
1 çay b.hindistan cevizi
1 yumurta
1 çay b.su
1 p.kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabınıza unu ekleyin üzerine 2 limonun kabuğunu rendeleyin.1yumurtayı içine
karıştırma kabınıza kırın,yumurtanızın üzerine sıvıyağ kurumayayı ekleyin.Unun üzerine de
kabartma tozunu,irmiği,haindistan cevizini ilave edin.Hamurunuzun ilk önce mayasını
eriterek başlayın ve daha sonra unu da karıştırırak bir hamur elde edin.
Fırın tepsisini yağlayın.Hamurunuzdan yuvarlak parçalar kopararak elinizle
yuvarlayıp,halka şeklini verip bir yüzeyini susama bulayıp üst kısmında susam kalacak
şekilde fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.
Şerbeti için ise,tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın üzerine de 1 dilim limon ilave edip
şerbetinizi kaynatın.Pişen tatlınızın üzerine kaynattığınız şerbeti dökün ve tekrar üzerini
kapatıp soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder