19 Temmuz 2013 Cuma

LİMONLU YA DA SİRKELİ SU ZAYIFLATIR MI ?


DİYET YAPARKEN DUYDUĞUNUZ YANLIŞ BİLGİLER SİZİ YANILTMASIN!


Birçok kişinin diyet yaparken kulaktan dolma bilgilerle farklı yöntemler denediğini belirten Diyetisyen Ahmet Sancak, bu yöntemlerin genellikle yanlış olduğunun altını çizdi.
Diyet yaparken doğru bilinen yanlışları sıralayan Diyetisyen Ahmet Sancak, "Ekmeğin diyetten tamamen çıkarılması gerektiği inancı tamamen yanlıştır. Ekmek bizim için en önemli ve en doğru karbonhidrat kaynağıdır. Ekmeksiz bir beslenme programı düşünülemez. Tam buğday, çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem glisemik kontrolü sağlamaya hem de enerji ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı oluyor. Alınması gereken enerjiye göre, miktarlarına dikkat ederek ekmek tüketmeniz kilo almanıza değil, sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. Protein ağırlıklı yemek yemenin sağlıklı kilo kaybı sağladığı inanışı da yanlıştır. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağda vücuda gireceği için kan yağlarında yükselme ve koroner kalp hastalıkları ortaya çıkabilir. Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve buda kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz" dedi.

"Meyve kilo aldırmaz, istediğim kadar yiyebilirim" düşüncesi yanlış!
"Meyve kilo aldırmaz, istediğim kadar yiyebilirim" uygulamasının da yanlış olduğuna dikkat çeken Ahmet Sancak şu bilgileri verdi:
"Diyet süresince bol meyve ve çiğ sebze tüketebileceğimizi düşünürüz. 'Ne de olsa kalorisi yoktur' deriz. Çiğ sebze için sınırlama yokken meyve için aynısı geçerli değil. Çünkü meyveler şeker oranı yüksek besinlerdir ve basit şeker içerirler. Almanız gereken kaloriye bağlı olarak değişmekle beraber, günde ortalama 3-4 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Özellikle glisemik indeksi düşük olan meyveleri ana öğünler yerine, en uygun olan ara öğünlerde miktarlarına dikkat ederek tüketmemiz. Maydanoz suyunun zayıflattığı inanışı da yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder. Kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.”
Limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur


“Ayrıca, sauna gibi sıcak ortamlarda terlemenin zayıflattığının bilinmesi de yanlıştır. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir. Sabahları aç karnına limonlu ve sirkeli su içmenin zayıflattığı inancı da yanlıştır. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır. Limonlu ve sirkeli su vücuttaki asitleri temizlemeye yardımcı oluyor. Asitleri nötralize etmek yağların serbest kalmasını sağlıyor. Ancak bu yağlar, sadece diyet ve egzersiz yaparak yakılabiliyor. Yani soğuk ya da ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiç bir etkisi yoktur."

Kan şekeriniz düştüğünde…
"Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim" düşüncesinin de yanlış olduğunu belirten Sancak, "Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa asla tatlı yemeyin. Peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır" şeklinde konuştu.




18 Temmuz 2013 Perşembe

KIYMALI MAKARNA


İŞ HAYATIM BAŞLAYALI 3 HAFTA OLMASINA RAĞMEN YEMEK VE EV DÜZENİ KONUSUNDA HENÜZ ZORLANMADIM. ARTIK DAHA PRATİK, ZAMANIMIZI ALMAYAN TARİFLERİN HAYATIMIZDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR. KIYMALI MAKARNA DA BUNLARDAN BİRİ. YANINDA AYRAN VE ÇOBAN SALATA İLE GÜZEL BİR AKŞAM YEMEĞİ YİYEBİLİRSİNİZ.

MALZEMELER ;
  • 200gr Az yağlı Dana Kıyma
  • 2 -3 adet Köy Biberi
  • 2 adet büyük boy Domates
  • 4 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz, kekik
  • 1 paket Makarna
  • Su
HAZIRLANIŞI ;
  • Öncelikle biberler küçük küçük doğranır, bir tencereye zeytinyağı, kıyma ve doğranmış biberler eklenir, sotelenir.
  • Üzerine küp küp doğranmış domates tuz, kekik ve isteğe göre diğer baharatlar eklenir.
  • Suyunu çekene kadar pişirilir daha sonra ocaktan alınır.
  • Ayrı bir tencereye 2 lt sıcak su eklenir ve kaynatılır, üzerine tuz, gerekirse bir kaç damla zeytinyağı eklenir (makarnalar birbirine yapışmaması için)
  • Kaynayan suya makarna ilave edilir ve haşlanır.
  • Süzülen makarna, kıymalı harç ile güzelce harmanlanır, sıcak olarak servis yapılır.
  • AFİYET OLSUN..


17 Temmuz 2013 Çarşamba

Pakmaya pudingler, sıcak yaz iftarları için bire bir.


Mutfağın Yıldızı hanımlar... Sıcak yaz günlerinde iftarınızı taçlandıracak serinliklere ne dersiniz? Size önerimiz Pakmaya pudingler: Yeni mi yeni, lezzetli mi lezzetli, çeşitli mi çeşitli... Çikolatalısı, fındıklısıyla... Kakaolusu muzlusuyla... Vanilyalısı çileklisiyle, büyük küçük herkese tam 9 çeşit doyumsuz lezzet! Hepsi Pakmaya kalitesi, Pakmaya özeniyle... Hazırlaması son derece pratik. Bir çırpıda kasede! Kıvamı mükemmel. Tadı yerinde. Her gün birini deneyin... Sevdiklerinizi şımartın. Yepyeni, birbirinden nefis Pakmaya pudinglerle Ramazan sofralarınıza lezzet, serinlik taşıyın!

Yapanların şimdiden eline sağlık, yiyenlere şimdiden afiyet olsun!


Çikolatalı Pudingle Meyve Serinliği

Malzemeler:

Puding için:

• 1 Paket Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding
• 2 Su Bardağı Soğuk Süt (400ml)

Pelte için:
• 1,5 Çay Bardağına Yakın Pakmaya Buğday Nişastası (80 g)
• 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
• 2 Su Bardağı Su (400 ml)
• 2 Su Bardağı Meyve Suyu (400ml)
• Arzuya Göre Meyve Parçaları

Süsleme için:
• Yarım Demet Taze Nane
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (200ml)




Hazırlanışı:
1. Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding'i ocaktan alınca servis kaselerinin yarısına kadar koyun ve soğumaya bırakın.
2. Pelte malzemelerini bir tencereye aktarıp ocakta karıştırarak pişirin.*
3. Kaynama başlayınca 3-4 dakika daha kaynatın Ocaktan alınca, servis kaselerindeki pudinglerin üzerine dökün.
4. Buzdolabında katılaşıncaya kadar soğutun. İsteğe göre Pakmaya Krem Şanti ve üzerinde taze nane yaprakları ile soğuk servis edin.

İpucu:
*Eğer meyve parçaları katacaksanız, ocaktan aldıktan sonra pelteye ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Meyveli Yaz Pudingi


Malzemeler:

Pudingli Karışım için:

• 1 Paket Pakmaya Vanilyalı veya Çilekli Puding
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
• ½ Su Bardağı Toz Şeker (85g)
• 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz
• 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali
• 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri
• 2 Çay Bardağı Yoğurt (200g)
• 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı

Üzeri için:
• Yarım Çay Bardağı Badem
• 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın

Hazırlanışı:
1.Pakmaya Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2.Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
3.Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın.
4.Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın.
5.Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
6.Buzdolabında 2-3 saat soğutun.
7.Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.

İpucu:
*Dilerseniz çubuk tarçınlar kullanarak sunumu zenginleştirebilirsiniz.
**Meyve seçimini sizlere bırakıyoruz.


Diğer tarifler için tıklayınız.






Bir bumads advertorial içeriğidir.

EZO GELİN ÇORBASI


MALZEMELER ; 
  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 3 yemek kaşığı Köftelik Bulgur 
  • 4 yemek kaşığı Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme Salça
  • 1 yemek kaşığı Nane
  • 2 tatlı kaşığı Pulbiber
  • 2 su bardağı ET / TAVUK Suyu
  • Tuz
HAZIRLANIŞI ;
  • Kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine bulgur ilave edilir ve haşlanır.
  • Zeytinyağı, salça, nane ve pul biber bir tencereye alınır ve kavrulur.
  • Üzerine iyice haşlanan mercimek ve bulgur suyu ile birlikte ilave edilir.
  • Et veya tavuk suyunu da ilave ettikten sonra göz kararı sıcak su eklenir ve tuz ilave edilir kaynamaya bırakılır.
  • Çorbanın kıvamına göre su takviyesi yapılır.
  • İster bu şekilde ister blender den geçirerek servis yapılır.
  • NOT: Limon eşliğinde sıcak servis yapılır ise tadına doyum olmaz.
  • AFİYET OLSUN.




ŞEKERPARE NASIL YAPILIR ?


Ramazan ayında canımız sanki biraz daha tatlı çekiyor öyle değil mi ? İşte misafirlerinize ve kendinize gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz nefis bir ŞEKERPARE tarifi.


MALZEMELER ;
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 çay bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı İrmik
  • 1 çay bardağı Yoğurt
  • 1 adet Yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1/2 paket Kabartma Tozu
  • 1 tutam Tuz
  • Aldığı kadar Un

ŞERBETİ İÇİN ;
  • 3,5 su bardağı Toz Şeker
  • 3,5 su bardağı Su
  • 1/2 limonun suyu

ÜZERİ İÇİN ;
  • Fındık, Fıstık, Badem veya Toz Fıstık  (isteğe göre)
  • 1 Yumurta Sarısı

HAZIRLANIŞI ;
  • Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur dinlendirilirken, geniş bir tencereye su şeker ve yarım limon suyu eklenir kaynamaya bırakılır.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ve yatsı şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre; Fındık, fıstık, badem veya toz fıstık eklenir.
  • Tepsi 200 derece ısıtılmış fırına verilir ve üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Şekerpare soğuduktan sonra şerbet sıcak olarak üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
  • İsteğe göre kaymak ve dondurma ile Soğuk servis yapılır.
  • AFİYET OLSUN...