21 Ağustos 2013 Çarşamba

PATATESLİ BAYATLAMAYAN 3 - 2 - 1 POĞAÇASI TARİFİ

BU ARALAR HAMUR İŞLERİNE MERAK SARDIM. BANA DEĞİŞİK GELEN TARİFLERE GÖZ ATIYORUM VE DENEMEK İSTİYORUM. KIZIMIN DA KREŞİNİN BUGÜN PİKNİĞE GİDECEĞİ HABERİ GELİNCE KOLLARI SIVADIM VE NEFİS BİR TARİF İLE POĞAÇA YAPTIM.


3 - 2 - 1 POĞAÇASI

MALZEMELER ;
  • 2 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 3 PAKET KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN;
  • 2 ADET BÜYÜK BOY PATATES
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • 1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

ÜZERİ İÇİN ;
  • GALETA UNU 


HAZIRLANIŞI ;
  • PATATESLER HAŞLANIR, İÇERİSİNE TUZ VE KARABİBER EKLENİR İYİCE EZİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.
  • YOĞURT GENİŞ BİR KABA ALINIR VE KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRILIR.
  • İÇERİSİN SIVI YAĞ VE TUZ EKLENİR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİLİR.
  • KABARTMA TOZU VE AZAR AZAR UN ULAVE EDİLİR, KARIŞTIRILIR, ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
  • HAMUR 1 SAAT ÜZERİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜLEREK DİNLENDİRİLİR.
  • HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIR TEZGAH ÜZERİNDE AÇILIR VE İÇİ 1 TATLI KAŞIĞI PATATES  İLE DOLDURULUR, HAMUR YUVARLANIR.
  • DİĞER HAMURLAR İÇİNDE AYNI İŞLEM UYGULANIR, GALETA UNUNA BULANIR VE YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİLİR.
  • 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİLİR. (BEN 35 DAKİKA PİŞİRDİM)
  • İSTER SICAK İSTER SOĞUK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
  • AFİYET OLSUN.

BU YUMUŞACIK POĞAÇAYA BAYILACAKSINIZ. 
İSTER BOL BOL YAPIN DİFRİZE ZATIN, MİSAFİRLERİNİZ GELDİĞİNDE ISITIP İKRAM EDİN.
İSTER BİR CAM BİR KAVANOZA DOLDURUP GÜNLÜK TÜKETİN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder