1 Ağustos 2013 Perşembe

TARÇINLI ELMALI KURABİYE


MALZEMELER ;
  • 125 gr ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ADET YUMURTA
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN ;
  • PUDRA ŞEKERİ
İÇ MALZEMESİ İÇİN ;
  • 4 ADET ELMA
  • 1 ÇAY BARDAĞI AZ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
  • 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 
HAZIRLANIŞI ;
  • TÜM HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRARAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN VE 30 DAKİKA HAMURU DİNLENDİRİN.
  • ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEYİN, BİR TAVAYA ALIN ÜZERİNE ŞEKER İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
  • RENGİ DEĞİŞTİKTEN SONRA TARÇIN VE CEVİZ İLAVE EDİP 5 DAKİKA DAHA KISIK ATEŞTE PİŞİRİN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
  • HAMURU MERDANE YARDIMI İLE AÇIN. BARDAK YARDIMI İLE HALKA KALIPLAR ÇIKARIN.
  • İÇERİSİNE SOĞUYAN HARÇTAN KOYUN VE PİDE ŞEKLİNDE UÇLARINI BİRLEŞTİRİN.
  • İSTEĞE GÖRE AÇILAN HAMURU PİZZA ŞEKLİNDE DİLİMLEYİP SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARABİLİRSİNİZ.
  • 170 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
  • SICAKKEN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN,ILIK VEYA SOĞUK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
  • AFİYET OLSUN











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder