2 Ağustos 2013 Cuma

FIRINDA KÖFTE PATATES


MALZEMELER ;
  • 1,250 GR AZ YAĞLI KIYMA
  • 1 PAKET KÖFTE HARCI
  • 1 TUTAM MAYDANOZ
  • 1,5 ÇAY BARDAĞI SU (GÖZ KARARI)
  • 1 KİLO PATATES
  • 1 KİLO DOMATES
  • 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
  • SICAK SU

HAZIRLANIŞI ;
  • KIYMA, KÖFTE HARCI MAYDANOZ VE SU GENİŞ BİR KABA ALINIR İYİCE YOĞURULUR. BUZDOLABINDA 30 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
  • 5/6 ADET DOMATES RENDELENİR, PATATES HALKA HALKA DİLİMLENİR, GERİ KALAN DOMATESLER HALKA HALKA DİLİMLENİR.
  • DİNLENDİRDİĞİMİZ KIYMAYA ŞEKİL VERİLİR VE FIRIN TEPSİSİNE SIRASIYLA KÖFTE PATATES OLACAK ŞEKİLDE DİZİLİR.
  • ÜZERİNE DOMATES RENDESİ DÖKÜLÜR VE DOMATES DİLİMLERİ DİZİLİR.
  • GÖZ KARARI SALÇALI SU YAPILIR VE 250 DERECE DE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.
  • SICAK SERVİS YAPILIR 
  • AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder