1 Ağustos 2013 Perşembe

BEYKOZ KEBABI


MALZEMELER ;

  • 750 GR AZ YAĞLI KIYMA
  • 3 ADET KEMER PATLICAN
  • YARIM EKMEK İÇİ
  • 2 ADET SOĞAN
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 4 ADET DOMATES
  • 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 2 ADET YUMURTA
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • 2 SU BARDAĞI ET SUYU
  • TUZ

HAZIRLANIŞI;
  • PATLICANLAR ALACALI SOYULUR, UZUNLAMASINA DİLİMLEYİP TUZLANIR, ACISI ÇIKANA KADAR BEKLETİLİR, BOL SUDA YIKAYIP SÜZÜLÜR.
  • SOĞANLAR RENDELENİR, MAYDANOZ İNCE İNCE DOĞRANIR KIYMA İLE BİRLİKTE YOĞURULUR.
  • 2-3 CM KALINLIĞINDA KÜÇÜK VE TOMBUL KÖFTELER HALİNE GETİRİLİR.
  • PATLICANLAR YAĞDA KIZARTILIR, 2 DİLİM PATLICANI ÇAPRAZLAMASINA ÜST ÜSTE DİZİLİR.
  • ÜZERİNE 1 ADET KÖFTE KOYULUR, AÇIKTA KALAN PATLICAN DİLİMLERİNİN UÇLARI KÖFTEYİ ÖRTECEK SEKİLDE ÜST ÜSTE BİRLEŞTİRİLİR.
  • ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMIŞ VE KABUĞU SOYULMUŞ BİR DOMATES DİLİMİNİ VE YANLAMASINA KESİLMİŞ BİR SİVRİ BİBER PARÇASI BU BOHÇALARIN ÜZERİNE KOYULUR VEBİR KÜRDAN İLE TUTTURULUR.
  • BİBER SALÇASI, RENDELENMİŞ İKİ ADET DOMATES, ET SUYU VE TUZ BİR KAÇ DAKİKA KAYNATILIR.
  • BEYKOZ KÖFTE BOHÇALARI BİR TEPSİ VEYA DÜZ BİR TENCEREYE YAN YAN DİZİLİR.
  • HAZIRLANAN SICAK SOS BİR KAŞIK İLE BOHÇALARIN ÜZERİNE GEZDİRİLİR.
  • 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA VEYA AĞIR ATEŞTE YAKLAŞIK YARIM SAAT PİŞİRİLİR.
  • YANINDA PİLAV VE KEBABIN SOSU İLE SERVİS YAPILIR.
  • SICAK TÜKETİLİR.
  • AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder