7 Temmuz 2010 Çarşamba

Kolay Mantı (Hazır)



Her zaman mantı açmayı istemişimdir. Bir türlü, işte şimdi zamanı diyemedim. O yüzden kolayına kaçıp mantıyı hazır alıyorum. 

Bugün ki yapmış olduğum mantı da hazır alınmış bir kayseri mantısı. El açması kadar lezzetli.

Malzemeler ;

500 gr Kayseri Mantısı
1 lt Su
Tuz

Sosu İçin ;

1/2 çay bardağı Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 yemek kaşığı Tat Domates Salçası
Pul Biber

Üzeri İçin ;

Yoğurt
Sarımsak
Tuz, Kekik

Hazırlanışı ;

* Mantı, kaynamış tuzu ilave edilmiş suya eklenir ve kaynamaya bırakılır.
* 10-15 dakika kaynayıp pişen mantıları servis tabağına alırız.
* Üzerine Sarımsaklı yoğurdu, hazırlamış olduğumuz sosu ve kekiği ilave ederiz.
* Servise Hazırdır.
* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder