21 Temmuz 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzemeler ;

1/2 Kg Tase Fasulye
2 adet Domates
2 adet Orta Boy Soğan
1/3 çay bardağı Kırlangıç Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tat Domates Salçası
1 adet havuç
1 adet kesme şeker
Tuz

Hazırlanışı ;

* Soğan, domates, havuç ince ince doğranır, fasulyeler ortadan ikiye kesilerek ayıklanır.
* Tüm malzemeler tencereye dizilir ve kaşık yardımı ile karıştırılır.
* Kısık ateşte 15 dakika kapağı açılmadan pişirilir daha sonra karıştırılır ve 10 dakika daha kapağı açılmadan pişirilmeye bırakılır..
* Daha sonra 3,5-4 sb sıcak su tencereye eklenir ve pişmeye bırakılır.
* Fasulye tamamen yumuşamışsa ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
* Servise hazırdır.
* AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder