10 Temmuz 2010 Cumartesi

Mayalı Pastahane Poğaçası (Peynirli ve Maydanozlu)


Malzemeler ;

* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
* 1/2 paket yaşmaya
* 2 çorba kaşığı şeker
* 2 yumurta (1'inin sarısı üstüne)
* 2 tatlı kaşığı tuz
* aldığı kadar un


Hazırlanışı ;

* Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir.
* Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.
* Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 15 dk.dinlendirilir.
* İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyupılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır.
* Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede pişirilir.

* Servise hazırdır.

* AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. bu poğça tam benlik sıcak fırından çıkmış böle ılıkken enfes oluyor ohhh mis

    YanıtlaSil
  2. Ben de öyle, pamuk gibi olucak ımmm

    YanıtlaSil