8 Mart 2010 Pazartesi

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

1 kase Kavurulmuş Kuşbaşı Et
2 yk Yonca Domates Salça
4 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
 1 adet Penguen Konserve Bezelye
Tuz
2 orta boy patates

Hazırlanışı ;

Etleri kurban bayramında kavurup buzluğa atmıştım. Öğle vakti eti buzluktan çıkardım.
Patatesleri küp küp doğrasım ve ayçiçek yağında kavurdum. Eti ayrı bir tava da kavurup patatesin içerisine ekledim. Salçasını da ekledikten sonra biraz kavurdum. biraz su kattım ve kaynamaya bıraktım. Diğer yandan konserve bezelyeyi yıkadım ve tencerenin içerisine ekledim. Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bıraktım.



Afiyet Olsun...

Tarhana Çorbası ''Kızartma Sosu İle''


Malzemeler ;

3 yk Tat Kızartma Sosu
3 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
7 yk Tarhana (Kayınvalide Tarhanası)
2 lt Sıcak Su
Tuz, PulBiber, Nane

Hazırlanışı ;

Kızartma Sosu, ayçiçek yağında kavurulur. İçerisine Tarhana, tuz ve sıcak su eklenir.
Çorba, kısık ateşte kaynatılır. Pulbiber ve nane eklenir blenderden çekilir.
Kısık ateşte 15 dk kaynattıktan sonra nane ve pulbiber eşliğinde servis yapılır.

 Afiyet Olsun..

Taze Yoğurt Yapımı


Taptaze 4 lt süt aldım Pazar sabahı sütçüden. Birazını içmelik ayırıp geri kalanını da yoğurt yapmaya karar verdim.

Sütü köpükleri kabarana kadar kaynattım. Ara ara köpüklerini üfleyip ortasının açılmasını sağladım ki köpükleri, ortasında kaynama yapsın.

Sütü kaynattım, ocağın altını kapattım. Sütü ılımaya bıraktım.


2 yemek kaşığı yoğurdu kaseye aldım. Sütün parmağımla derecesini ölçtüm. Serçe Parmağınızı sütün içerisinde tutabiliyosanız süt mayalanmaya hazır demektir. 4-5 yemek kaşığı ılık sütü yoğurdun içine ekleyip karıştırdım ve ılıyan sütün içine koyup bir kere karıştırdım.

Mayalanmaya hazır sütün son hali yukarıdaki resimdeki gibidir. Daha sonrasında üzerine tencerenin kapağını örttüm. İlk önce gazeteye, daha sonra pike ve battaniyeye sardım. 1 gün mayalanması için beklettim.

veeee sonuçç...

harikaaaaa...

evde, taze inek sütü ile sağlıklı yoğurt yapmak gibisi var mı...


Afiyet Bal Şeker Olsun :)

'' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz '' Kutlu Olsun...

Aşama Aşama Katmer Yapılışı !!

Malzemeler ;

4,5-5 sb Sinangil  Baklavalık Un
1 tk Yuva Maya Aktif 100 gr
7 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
2-2,5 sb ılık su
1 Yumurta
1 tk Tuz


Hazılanışı ;

Tüm Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığından biraz sert hamur elde edilir. Hamur 30 dk dinlendirilir.


Üçsan Plastik Geniş Kase 'den önceki yazılarımda, hamur mayalamak için kullanacağımdan bahsetmiştim. Katmer hamurumu bu kasede mayaladım.


Mayalanan hamurları 7 bezeye ayırdım ve 15 dakika da öyle dinlendirdim.


Bezeleri teler teker merdane yardımı ile açtım. Aralarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı sürdüm. Rulo şeklinde sarıp resimde görüldüğü gibi içe doğru doladım.15 dakika üzeri örtülü bir şekilde buzdolabında dinlendirdim.


Dinlenmiş katmerleri merdane yardımı ile servis tabağı genişliğinde açtım.

Az yağlı teflon tava da arkalı önlü pişirdim. 1 tanesini de buzluğa attım acil durumlar için :)

Elektrikli Sac 'da daha güzel olur. En kısa zamanda almayı düşünüyorum. Bakalım Hayırlısı :)

Servise Hazırdır

Afiyet Olsun...