17 Haziran 2013 Pazartesi

YAZ YEMEĞİ ZEYTİNYAĞLI DOMATESLİ TAZE FASULYE

 
MALZEMELER ;

  • 1 kilo Taze Fasulye
  • 3 adet büyük boy Domates
  • 1 adet büyük boy Soğan
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz

HAZIRLANIŞI ;
  • Taze fasulye uç kısımları alınarak istenilen büyüklükte doğranır,
  • Soğan ve domates küçük küçük doğranır.
  • Taze fasulye, domates ve soğan tencereye alınır, üzerine tuz ve zeytinyağı ilave edilip harmanlanır.
  • Kısık ateşte domates suyunu iyice salana kadar pişirilir.
  • Daha sonra gerekliyse göz kararı su ilave edip, pişirmeye devam edilir.
  • Fasulyeler yumuşayana ve renk değiştirene kadar pişirilir.
  • Soğuk servis yapılır.
  • Afiyet olsunnn

TERBİYELİ TAVUK SUYUNA ÇORBA ''HASTA ÇORBASI''

 
 

MALZEMELER ; 
  • 1 ad kemikli tavuk göğsü
  • 2 ad kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
HAZIRLANIŞI ; 
  • Kemikli tavuk göğsü iyice yıkanır ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlanır.
  • Haşlandıktan sonra tavuklar kemiğinden sıyrılır ve küçük küçük doğranır.
  • Un ve tereyağı ayrı bir tencerede 3-4 dakika kadar kavurulur.
  • Tavuğu haşlanan suyun üzerine bir miktar su ekleyerek yavaş yavaş kavrulan unun üzerine dökülür.
  • Sarımsaklar dövülür ve tavuk parçaları ile birlikte tavuk suyuna ilave edilir.
  • Çorbanın tuzu ilave edilir 10 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.
  • sıcak servis yapılır, servis sırasında karabiber isteğe göre de sirke ilave edilir.
  • Afiyet olsun..

 


KARATAY DİYETİ ''MENÜSÜ 4''

Karatay Diyetine ve Menülerine birebir uymaya çalışıyorum ve örnek menülerimi de listeliyorum umarım size de bir faydası olur.





16 Haziran 2013 Pazar

Kahvaltıların Sultanı Kavurmalı Yumurta

 
Malzemeler ;

       • 2 ad Yumurta
       • 1 dilim Kavurma
       • 1 ad Sivri Biber
       • 1 kase Kaşar Peyniri
       • 2 yk Zeytinyağı
       • Tuz, Pulbiber

Hazırlanışı ;

      • Biber küçük küçük doğranır, tavaya alınır ve zeytinyağında hafif pişirilir.
      • 2 yumurta bir kasede çırpılır, tuz, kavurma ilave edilir ve çırpılır.
      • Çırpılan yumurta biberin üzerine ilave edilir ve pişirilir.
      • Pişmeye yakın üzerine kaşar rendesi ilave edilip pulbiber serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.
      • Afiyet Olsun
 

KARATAY DİYETİ ''MENÜSÜ 3''