8 Mart 2010 Pazartesi

Tarhana Çorbası ''Kızartma Sosu İle''


Malzemeler ;

3 yk Tat Kızartma Sosu
3 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
7 yk Tarhana (Kayınvalide Tarhanası)
2 lt Sıcak Su
Tuz, PulBiber, Nane

Hazırlanışı ;

Kızartma Sosu, ayçiçek yağında kavurulur. İçerisine Tarhana, tuz ve sıcak su eklenir.
Çorba, kısık ateşte kaynatılır. Pulbiber ve nane eklenir blenderden çekilir.
Kısık ateşte 15 dk kaynattıktan sonra nane ve pulbiber eşliğinde servis yapılır.

 Afiyet Olsun..

Taze Yoğurt Yapımı


Taptaze 4 lt süt aldım Pazar sabahı sütçüden. Birazını içmelik ayırıp geri kalanını da yoğurt yapmaya karar verdim.

Sütü köpükleri kabarana kadar kaynattım. Ara ara köpüklerini üfleyip ortasının açılmasını sağladım ki köpükleri, ortasında kaynama yapsın.

Sütü kaynattım, ocağın altını kapattım. Sütü ılımaya bıraktım.


2 yemek kaşığı yoğurdu kaseye aldım. Sütün parmağımla derecesini ölçtüm. Serçe Parmağınızı sütün içerisinde tutabiliyosanız süt mayalanmaya hazır demektir. 4-5 yemek kaşığı ılık sütü yoğurdun içine ekleyip karıştırdım ve ılıyan sütün içine koyup bir kere karıştırdım.

Mayalanmaya hazır sütün son hali yukarıdaki resimdeki gibidir. Daha sonrasında üzerine tencerenin kapağını örttüm. İlk önce gazeteye, daha sonra pike ve battaniyeye sardım. 1 gün mayalanması için beklettim.

veeee sonuçç...

harikaaaaa...

evde, taze inek sütü ile sağlıklı yoğurt yapmak gibisi var mı...


Afiyet Bal Şeker Olsun :)

'' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz '' Kutlu Olsun...

Aşama Aşama Katmer Yapılışı !!

Malzemeler ;

4,5-5 sb Sinangil  Baklavalık Un
1 tk Yuva Maya Aktif 100 gr
7 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
2-2,5 sb ılık su
1 Yumurta
1 tk Tuz


Hazılanışı ;

Tüm Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığından biraz sert hamur elde edilir. Hamur 30 dk dinlendirilir.


Üçsan Plastik Geniş Kase 'den önceki yazılarımda, hamur mayalamak için kullanacağımdan bahsetmiştim. Katmer hamurumu bu kasede mayaladım.


Mayalanan hamurları 7 bezeye ayırdım ve 15 dakika da öyle dinlendirdim.


Bezeleri teler teker merdane yardımı ile açtım. Aralarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı sürdüm. Rulo şeklinde sarıp resimde görüldüğü gibi içe doğru doladım.15 dakika üzeri örtülü bir şekilde buzdolabında dinlendirdim.


Dinlenmiş katmerleri merdane yardımı ile servis tabağı genişliğinde açtım.

Az yağlı teflon tava da arkalı önlü pişirdim. 1 tanesini de buzluğa attım acil durumlar için :)

Elektrikli Sac 'da daha güzel olur. En kısa zamanda almayı düşünüyorum. Bakalım Hayırlısı :)

Servise Hazırdır

Afiyet Olsun...

7 Mart 2010 Pazar

Rus Palamutu & Kıvırcık Salatası & Karışık Meyve


Malzemeler ;

3 adet Rus Palamutu
1 yk mısır Unu
1 yk Galeta Unu
1 yk Beyaz Un
Tuz
1çk Kırlangıç Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

Un ve tuzlar birbirlerine karıştırılır. Ayıklanmış balıklar yıkanır ve una bulanır.
Kızgın yağda kızartılır. Afiyet Olsun...



Malzemeler ;

1/2 Kıvırcık
1 orta boy Soğan
1 ad Domates
2 yk Kırlangıç Sızma Zeytinyağ
Limon, Tuz

Hazırlanışı ;

Kıvırcıkları yıkadım ve  Üçsan Plastik Sebze Kurutucusu 'nda kuruttum.
İnce ince doğradıktan sonra içine diğer malzemelerini de ekleyip servis yaptım.

Afiyet Olsun...

Malzemeler ;

1 ad Armut
1 ad Kivi
1 ad Muz
1 ad Elma
1 tk Bal
1 tk Çikolata sosu

Meyvelerimi doğradım balı ve çikolata sosunu muzun üzerine ekleyip servis yaptım.

Afiyet Olsun...