13 Şubat 2012 Pazartesi

Sirkeli Sarma Börek



Sirkeli Sarma Börek
Malzemeler ;

4 su bardağı Un

1 çay bardağı Su

1 paket Yaş Maya

1 tatlı Kaşığı Tuz

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı Sirke
İçi İçin :

Kaşar Peyniri (Malzemem yoktu istediğiniz her malzemeyi ekleyebilirsiniz)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Hazırlanışı ;


* Un Yoğurma kabına alınır üzerine tuz eklenir ve harmanlanır.

* Unun ortası açılır, ortasına maya ve 1 çay bardağı ılık su(belki biraz daha fazla olabilir) sıvıyağ ve sirke eklenir gezel bir hamur elde edilir.

* hamur 1 saat dinlendirilir ve 2 bezeye ayrılır. hamurlar yufka büyüklüğüne yakın açılır üzerine sıvıyağ sürülür ve 30 dakika bekletilir.

* Elle çekiştirilerek açılır içerisine malzeme eklenir ve rulo şeklinde sarılır daha sonra gül böreği şekli verilir. üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fırında 45-60 dakika (pişene kadar) pişirilir.

AFİYET OLSUN..

3 yorum:

  1. Ellerıne saglık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir,ellerine sağlık,ben blogumu daha dün açtım umarım bende güzel şeyler yaparım

    YanıtlaSil
  3. cok guzel gorunuyor canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil