5 Şubat 2012 Pazar

Ali Paşa Pilavı


Malzemeler ;

2 su bardağı Pirinc
50 gr Tereyağ

250 gram kiyma
1 adet Orta Boy Kuru Soğan
1 dis sarimsak
3 adet domates
karabiber
tuz

Hazırlanışı;

* Pirinç yıkanır, tuzlu suda biraz bekletilir. Sonrasında Pilav normal olarak hazırlanır.

* Kıyma bir kaba alınır üzerine soğan ve sarımsak rendelenir, bir miktar tuz eklenir ve yoğurulur. Minik toplar yapip köftelerin üzerine hafif un serpilir ve köftelerin her tarafına bulanır.

* Tavaya biraz yag koyup köfteler kızartılır. Kabukları soyulmus domatesler ince dogranır veya rendelenir, kızaran köftelerin üzerine dökülür, tuz karabiber eklenip sotelenir.

* Pilav tabağa alınır üzerine de sotelenen köfteler eklenir.

* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder