5 Şubat 2012 Pazar

Aşama Aşama İçli Köfte


Malzemeler ;

‎1 kg koftelik bulgur

1/2 kg yagsiz kiyma
1 yemek kasigi tuz
5-6 bardak su
Salça
Tuz
Karabiber
2 yumurta
aldığı kadar un
İçi İçin ;
2 kg Kıyma
6-7 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Kara Biber
Pul Biber
Salça
Ceviz
YAPILIŞI ;

* Kıymamızı biraz yağda kavururuz. Daha sonra içine küp küp  doğradığımız soğanları atıp kavurmaya devam ederiz. Soğan pembeleşince içerisine pulbiber, karabiber,bir miktar salça ekleyip, karıştırıp ocağımızı kapatırız. Kıyma  soğumaya bırakılır.
* Köftesine gelince;ince bulgurumuzu kısır yapar gibi ıslatırızBulgur ıslanıktan sonra içerisine çiğ kıymayı, salçayı, karabiberi, pulbiberi, yumurtayi ve birazda tuz ekleriz. Azar azar su ekleyerek 10 dakika yoğururuz. Köfte iyice özleşince elimize bir parça alır yuvarlarız eğer dağılmıyorsa hazır denebilir.

* Yoğurulan köftemizi ceviz kadar parçalar alarak önce elimizle içini biraz açarız. Daha sonra tek parmağımızla çevirerek aradada elimizi ıslatarak köftemizi oyar içine kıymadan koyup kapatırız. Eğer köftenizn bazı yerleri açılıp çatladıysa köfteyi zedelemeden elimizi az ıslatarak yapıştırabiliriz..

* Bol yağda kızartırız, kızartma sevmeyenler için haşlayabilirler..

* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder