5 Şubat 2012 Pazar

Karamelli Kabak Tatlısı


Malzemeler ;

2 kilo kabak
3 su bardağı şeker

Hazırlanışı ;

* Kabaklar istenilen büyüklükte doğranır ve tencereye alınır üzerine şeker eklenir ve 1 saat dinlendirirlir.

* Dinlendirilen kabaklar ocağa alınır, orta derece ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.

* Şekerin karamelize olması için ocağın altı açılır. Dikkat kabağı yakmamaya özen gösteriniz.

* Ceviz,tarçın vb. ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. o gece siz gittikten sonra bitti bu tatlı.. ahh ahhh olsada şimdi yesek yeniden yapmak lazım :) hazır kabak sezonu iken :)

    YanıtlaSil
  2. bittiğine eminim :) ben orda kalsaydım geri kalanını ben yerdim kimseye kalmazdı zaten :))
    bu ara yine alıp yapmak istiyorum ben de

    YanıtlaSil