5 Şubat 2012 Pazar

Kaşarlı Salçalı Soslu Köfte

 

Malzemeler ;

300gr Az yağlı Köftelik Dana Kıyma
1 adet orta boy Soğan
2-3 diş Sarımsak
1/2 su bardağı Ekmek İçi
1 adet Yumurta
Tuz, Kimyon, Karabiber

Kızartmak İçin;

Ayçiçek Yağı

Sosu İçin ;

2 yemek kaşığı Domates Salçası
Tuz, Şeker
2-3 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
Su

Üzeri İçin ;

Kaşar


Hazırlanışı ;

* Tüm malzemelerimiz karıştırılır ve dağılmayacak kıvama gelecek şekilde köftemiz hazırlanır ve köftenin 1 tarafına parmak yardımı ile çukur açılır.

* Hazırlanan köfteler kızgın ayçiçek yağında kızartılır.

* Diğer yandan sos için tavaya ayçiçek yağı ve salça alınır kavrulur, salçanın kokusu çıktığı zaman yavaş yavaş sıcak su eklenir, sosumuz çok sulu olmayacak. Kaynayan sosa tuz ve şeker eklenir. 

* Kızartılarn köfteler sosun içerisine eklenir ve arkalı önlü çevrilerek sosa bulanır ve ağzı kapalı olacak şekilde 15 dakika pişirilir.

* Çukur olan kısma kaşar rendesi eklenir ve ocağın altı kapatılır.

* Sıcak olarak pilav eşliğinde servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

1 yorum: