Malzemeler ;
300gr Az yağlı Köftelik Dana Kıyma
1 adet orta boy Soğan
2-3 diş Sarımsak
1/2 su bardağı Ekmek İçi
1 adet Yumurta
Tuz, Kimyon, Karabiber
Kızartmak İçin;
Ayçiçek Yağı
Sosu İçin ;
2 yemek kaşığı Domates Salçası
Tuz, Şeker
2-3 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
Su
Üzeri İçin ;
Kaşar
Hazırlanışı ;
* Tüm malzemelerimiz karıştırılır ve dağılmayacak kıvama gelecek şekilde köftemiz hazırlanır ve köftenin 1 tarafına parmak yardımı ile çukur açılır.
* Hazırlanan köfteler kızgın ayçiçek yağında kızartılır.
* Diğer yandan sos için tavaya ayçiçek yağı ve salça alınır kavrulur, salçanın kokusu çıktığı zaman yavaş yavaş sıcak su eklenir, sosumuz çok sulu olmayacak. Kaynayan sosa tuz ve şeker eklenir.
* Kızartılarn köfteler sosun içerisine eklenir ve arkalı önlü çevrilerek sosa bulanır ve ağzı kapalı olacak şekilde 15 dakika pişirilir.
* Çukur olan kısma kaşar rendesi eklenir ve ocağın altı kapatılır.
* Sıcak olarak pilav eşliğinde servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
enfess... eline sağlık
YanıtlaSil