18 Ağustos 2013 Pazar

Su ve Ateş Geliyor



SU VE ATEŞ AFİŞ

Özcan Deniz’in Yeni Filmi ” Su ve Ateş ” Geliyor..

Özcan Deniz’in Hem Senarist,Hem Yönetmen,Hemde başrol oyunculuğunu yaptığı, Su ve Ateş Filmi Çok Yakında Sinemaseverlerin karşısına çıkacak..

su ve ateş afiş
Ateş,suya düştü ama ne su buhar oldu ne de ateş söndü. Alevleri tüm şehri sardı. Hissettikleri hep acıydı. Hem de ne acı! 
su ve ateş yeni 1
Filmin Çekimlerinin Bir Kısmı İstanbul’da,Anadolu’nun Ege Kıyılarında ve İngiltere Başkenti Londra’da Çekildi…
Su Ve Ateş Filminin Konusuna Gelince :  Başrollerinde Özcan Deniz,Yasemin Allen,Pelin Akıl’ın oynadığı filmin konusu aşk ve intikam..
Avşar Film ve DNZ Film ortak yapımı olan filmde , Kaderinden kaçarken Aşk’a tututan bir adamın hikayesi anlatılıyor..
8 Yıl boyunca Türkiye-İngiltere Hattında gelişen bu aşk hikayesi insanları çok etkileyeceğe benziyor..
Çok yakında Vizyona girecek film Sinemaseverler tarafından heyecanla beklenmekte..
Filmin 2013′un Sonlarına Doğru yada 2014′un ilk aylarında vizyona girmesi bekleniyor..
su ve ateş film 1
Su ve Ateş Filmi Sinema

Oyuncular:
Özcan Deniz
Yasemin Allen
Pelin Akil
Burçin Birben
Burcu Kıratlı
Açelya Elmas
Sera Tokdemir
Doğa Bekleriz
Cem Uçan
Tamer Levent
su ve ateş yeni 2
Yönetmen:
Özcan Deniz
Yazar:
Özcan Deniz
Senarist:
Özcan Deniz
Yapımcı:
Şükrü Avşar (Avşar Film) – Ercan Deniz (DNZ Film)
 su ve ates 3
su ve ates 2

15 Ağustos 2013 Perşembe

STRES YÖNETİMİNİ KOLAYLAŞTIRAN BESİNLER



Kuru baklagiller: Özellikle öğlen yemeği ile akşam yemeği arasındaki zaman dilimi uzun olduğundan ötürü öğleden sonra kan şekerinizde yaşanacak düşüklük, kendinizi daha gergin ve sinirli hissetmenize yol açabilir. Kuru fasulye, nohut, barbunya gibi sindirimi zor olan karbonhidratları içeren kurubaklagiller, kan şekerinizin daha uzun süre dengede kalmasını sağlayarak gerginliğinizin tırmanmasını engellemeye yardımcı olur. Ayrıca B vitaminlerinden zengin olan bu yiyecekler sinir sisteminin sağlığı açısından da önemlidir. 


 
Arpa: Beslenme düzenimizde alışkın olmadığımız bu tahıl, aynı kurubaklagiller gibi B vitamininden zengin yavaş sindirilen ve kan şekerini diğer karbonhidrat kaynaklarına göre daha uzun süre dengeleyebilen bir besindir. Özellikle öğle ve ikindi öğünlerinde tercih edilmesi önerilir. Çorbalara ilave edilebileceği gibi haşlaması, lapası da yapılıp garnitür olarak kullanılabilir. 



 

Acı biber: İçerdiği kapsaisin pigementi, sadece sıcak hissettirmekle ve metabolizma hızlandırmakla kalmıyor, vücutta mutluluk yaratan endorfinin salgılanmasını hızlandırıyor. En acı biberi bulmak zorunda olmasanız da, vücut ısınızı arttıracak derece de acı olmasında fayda var. Acı biberi çorbalarınıza, sebze yemeklerinize, et/tavuk sote gibi yiyeceklerinize ekleyebilir veya baharat olarak kullanabilirsiniz. 


 
Kuruyemişler: Öğleden sonra atıştırması için taşınması kolay ve sağlıklı alternatiflerdir. Birçok çeşidi vücutta mutluluk hormonu olarak adlandırılan seratoninin salgılanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda E vitamini ve magnezyum mineralinden zengindirler. 
 


Bitter çikolata: Kakaonun mutlu edici etkisi olduğu aşikâr. Öğleden sonra atıştırması olarak 20-30 gram bitter çikolata tüketebilirsiniz. Hem seratonin salgılayarak daha mutlu hissedeceksiniz, hem de kalp sağlığınıza destek vereceksiniz. 
 


Kivi: Kendinizi gergin hissetmenizin sebebi vücudunuzun serbest radikallerle savaşıyor olması olabilir. Gün boyunca hava, su, yiyecek, içecek gibi kaynaklardan birçok toksin alıyoruz. Bunları vücudumuzdan atmak için de antioksidanlara ihtiyaç duyuyoruz. C vitamini bu konu da ön sıralarda yer alıyor. Kivi, düşük şeker içeriği, düşük kalorisi ve yüksek C vitamini içeriği ile vücudunuzu toksinlerden arındırmaya ve gevşemenize yardımcı olacaktır. 

KAVUN MU KARPUZ MU ?

"Yaz mevsiminin olmazsa olmazları; Kavun mu Karpuz mu, hangisini ne zaman neden yemeliyiz ?"


Kavun ve karpuz yemeden yaz mevsimini bitirip kış mevsimine geçmeyin.

Yaz mevsiminin geleneksel meyveleri; kavun ve karpuz. Her iki meyve de yaz mevsiminin olmazsa olmaz meyveleridir. Enerji değeri düşük, su oranı yüksek olan bu iki meyvenin yapısında bulunan vitamin ve mineraller yaz beslenmemizin kalitesini arttırıyor.
Her iki meyvenin de yaz mevsiminde sağlığımızı geliştiren ve koruyan işlevleri saymakla bitmez. Kavun ve karpuzun benzer özellikleri; yüksek şekerli tadına rağmen karbonhidrat değerinin oldukça düşük olmasıdır. Bal gibi diye tabir edeceğimiz en tatlı karpuzda bile % 10 oranında karbonhidrat bulunuyor. Bu durum tatlı tat düşkünü insanlar için büyük avantaj.
Her iki meyve de oldukça düşük enerji içeriyor;
100 gr karpuz yediğimizde; 22 kalori alırken, 100 gr kavunda ise; 27 kalori bulunuyor.  
Kavun karpuz içerdiği B 1 vitamini ile normal sinir sistemi aktivitesinin devamını sağlar.
Günü enerjik ve stressiz geçirmemiz için yardımcımızdır. İçeriğindeki B 2 vitamini ise gözün ve derinin sağlığı için önemli bir vitamindir.
Kavun ve karpuz her ikisi de C vitaminin iyi bir kaynağıdır. C vitamini de göz ve derinin elastik yapısını koruyan ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren yaz kış ihtiyacımız olan temel vitaminlerimizden biridir.  
Kavun ve karpuzda ortak bulunan bir başka vitamin ise B 6 vitamini de vücudumuzda metabolizmamız içinde işleyen, protein ve mineral tepkimelerinde gereklidir. Ayrıca içeriğinde bulunan pantotenik asit yağ ve kolesterol sisteminde görevli, kardiovasküler sağlığımıza pozitif etkilidir.

Karpuzun kavuna göre üstünlüğüne gelince; Karpuza kırmızı rengi veren karotenoid başta olmak üzere antikansorejen fitokimyasallar metabolizmamızın temizlik ajanlarıdır. Ve karpuzda kavundan daha yüksek oranda bulunur. .



Kavunun karpuza göre üstünlüğü ise; Niasin ve folik asit içermesidir. Niasin karbonhidrat, yağ ve protein metabolizma önemli görevleri olan, enerji sistemimizi ayakta tutan sağlığımızın koruyucusu bir vitamindir. Folik asit ise hücre yenilenmesinde görevlidir, metabolizmamızı korur ve genç tutar.

Kavun mu karpuz mu sorusunun cevabı ise hiç tereddüt etmeden ikisi olmalıdır.

14 Ağustos 2013 Çarşamba

PATATESLİ HARPUT KÖFTESİ


LEZZETİYLE PARMAKLARINIZI YEDİRECEK NEFİS BİR TARİF

MALZEMELER ;
  • 600 GR YAĞSIZ KIYMA
  • 200 GR KÖFTELİK BULGUR (1 SU BARDAĞI)
  • 2 ADET ORTA BOY SOĞAN
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
  • KARABİBER
  • TUZ
  • 5 ADET ORTA BOY PATATES
HAZIRLANIŞI ;
  • BULGUR YIKANIR VE SÜZÜLÜR,
  • SOĞAN RENDELENİR, GENİŞ BİR KABA ALINIR. ÜZERİNE KIYMA, BULGUR, BAHARATLAR İLAVE EDİLİR VE 30 DAKİKA KADAR YOĞURULUR.
  • YOĞURULAN KÖFTE 1-2 SAAT DİNLENDİRİLDİKTEN SONRA FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINARAK, YUVARLANIR VE BİRBİRİNE YAPIŞMAMASI İÇİN UNA BULANIR.
  • DİĞER YANDAN, TENCEREYE ZEYTİNYAĞI VE SALÇA ALINIR KAVRULUR.
  • ÜZERİNE 4-5 BARDAK SICAK SU İLAVE EDİLİR VE KAYNATILIR.
  • SALÇALI SUYA BİR MİKTAR TUZ VE KÖFTELER İLAVE EDİLİR KAYNAMAYA BIRAKILIR. 
  • PATATESLER SOYULUR, YIKANIR VE İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE DOĞRANIP TENCEREYE İLAVE EDİLİR. KÖFTELER PİŞENE KADAR KAYNATILIR.
  • DAHA SONRA OCAKTAN ALINIP DİNLENMEYE BIRAKILIR.
  • SICAK SERVİS YAPILIR.
  • AFİYET OLSUN.

13 Ağustos 2013 Salı

YABAN MERSİNLİ CEVİZLİ KEK


MALZEMELER ;
  • 3 ADET YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
  • 1 SU BARDAĞI YABAN MERSİNİ
  • 1/2 SU BARDAĞI KIRIK CEVİZ
  • ALDIĞI KADAR UN (2,5-3 SU BARDAĞI)
HAZIRLANIŞI ;
  • ŞEKER VE YUMURTA İYİCE ÇIRPILIR
  • İÇERİSİNE, YOĞURT, SIVI YAĞ VANİLYA EKLENİR 5 DAKİKA DAHA MİKSER İLE ÇIRPILIR. 
  • KABARTMA TOZU, UN, CEVİZ, YABAN MERSİNİ EKLENİP, SON DEFA KARIŞTIRILIR VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLÜR.
  • 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.
  • AFİYET OLSUN.