26 Temmuz 2010 Pazartesi

Canlarım İçin Hazırlanan Akşam Yemeği


Bugün üzerimde bir ağırlık vardı, hayırdır inşallah diyerk yataktan kalktım. Öğle vakti ablam aradı konuştuk anneme ulaşamadığını ve merak ettiğini söyledi. Ya dışarı çıkmışlardır ya da namaz kılıyorlardır sonra deneriz dedim ve telefonu kapattım. İçimden de sanki bize geliyorlar diye geçirdim. Söylemesi ayıp hamileliğimden dolayı hislerim çok kuvvetli oldu. Ne düşünürsem oluyordu. Yarım saat sonra kapı çaldı ablamla yeğenim geldi. Biraz oturduk sonra ablam baklayı ağzından çıkardı, annemi cebinden aramış ve yola çıktıklarını bize geldiklerini öğrenmiş.


Hemen ocağa mercimek koydum ki kaynasın mis gibi bir çorba yapalım.. Çorbanın tarifi de bir sonraki postta gelecek. Sağolsun ablam da yardım etti. Camdan bir baktım annemle babam bu kadar çabuk mu gelmişlerdi olamaaaaazz :)) neyse hoşladık beşledik onları salona yolculadık, yeğenim de uyuyordu annem de onu sorup duruyordu. Bekle ama uyansın bi dimi :)) Sırasıyla yemeklerimizi hazırladık. İşte Soframız ;


Bu akşamki yemek menüsü ;

 * Süzme Mercimek Çorbası
* Şakşuka
* Biber Kızartması (Annemin Biberi Diye Bilinir :p )
* Zeytinyağlı Taze Fasulye
* Pilav
* Turşu
* Kıvırcık Salatası
* Ayran

Yemek Sonrası ;

* Çay
* Tuzlu Kurabiye
* Peynirli-Ispanaklı Kol Böreği
* Meyve

Bu güzel Akşam Yemeğini bizimle birlikte geçiren, Anneme, Babama, Ablama, Eşime ve Yeğenime Teşekkür Ederim. İyi ki varsınız.. Sizi Seviyorum...


23 Temmuz 2010 Cuma

Ispanaklı Kaşarlı Kol Böreği & Peynirli Kaşarlı Kol Böreği


Pişer pişmez anında tükenen bir börek oldu, eşim ve ben sıcak sıcak mis gibi tadı olan bu böreği yemekten büyük zevk aldık. Ertesi güne bir,iki adet kalmıştı onları da misafirlerime ikram ettim ve tam not aldım :)


Malzemeler ;

3 adet Yufka
Ispanak
Kaşar
Beyaz Peynir
1 adet Patates
Tuz, Karabiber, Pul Biber
Yumurta
Çörek Otu
Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı ;

* Yufkalar 4'e bölünür.
* Ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar ayçiçek yağında sotelenir.
* Ispanaklar kendini salınca, patates  rendesi ve baharatlar eklenir, kapağı kapatılır.
* İyice pişen ıspanaklar soğumaya bırakılır.
* İlk olarak yufkanın geniş olan kısmına kaşar üzerine de ıspanaklı harcımızdan koyup paçanga böreği gibi sararız. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp yapıştırırız ki açılmasın.
* Aynı işleni kaşar ve beyaz peynirle de yaparız.
* Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperiz.
* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
* AFİYET OLSUN...

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzemeler ;

1/2 Kg Tase Fasulye
2 adet Domates
2 adet Orta Boy Soğan
1/3 çay bardağı Kırlangıç Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tat Domates Salçası
1 adet havuç
1 adet kesme şeker
Tuz

Hazırlanışı ;

* Soğan, domates, havuç ince ince doğranır, fasulyeler ortadan ikiye kesilerek ayıklanır.
* Tüm malzemeler tencereye dizilir ve kaşık yardımı ile karıştırılır.
* Kısık ateşte 15 dakika kapağı açılmadan pişirilir daha sonra karıştırılır ve 10 dakika daha kapağı açılmadan pişirilmeye bırakılır..
* Daha sonra 3,5-4 sb sıcak su tencereye eklenir ve pişmeye bırakılır.
* Fasulye tamamen yumuşamışsa ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
* Servise hazırdır.
* AFİYET OLSUN..

20 Temmuz 2010 Salı

Mahlepli Tuzlu Kurabiye


Malzemeler ;

1 paket Oda Sıcaklığında Sana Margarin
1/3 çay bardağı Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
1/3 çay bardağı Doğanay Elma Sirkesi
1 paket Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar Sinangil Un

Üzeri İçin ;

2 yumurta sarısı
Çörek Otu

Hazırlanışı ;

* Sırasıyla derin bir kaba, margarin, ayçiçek yağı, tuz, şeker, sirke, mahlep konulur.
* Yoğurduktan sonra aldığı kadar un ve kabartma tozu da eklenir, kulak memesi yumuşaklığına gelecek şekilde yoğurulur.
* Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir daha sonra merdane yardımı ile açılarak şekil verilir.
* Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülür.
* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*AFİYET OLSUN...


17 Temmuz 2010 Cumartesi

Babam İçin Hazırladığım Kahvaltı & Yoğurtlu Havuç Salatası & Yumurtalı Altın Ekmek


Canım, Biricik babam 15 günlüğüne Babaannem ve Dedemin yanına (hasta oldukları için) Giresun'a ziyarete gitmişti. Hergün telefonla konuşuyor olmamız bana yetmiyordu tabi. Çok özlemiştim canım babamı. Giresun'a gitmeden kısa bir süre önce babamla ilgili kötü bir rüya görmüştüm ve etkisinde kalmıştım. Sürekli ağlıyordum, babamla telefonla konuşamıyorduk bile ağlamaktan. Neyse ki babam sonunda gelmişti, hafta sonu gidip görecektim çok mutluydum. Hastahaneye kan sonuçlarımı göstermeye gittiğim Cuma günü, dönüşte ablama uğramıştım bir baktım ki babam karşımda. Çok mutlu oldum babamı gördüğüme, sarıldım öptüm, insan bakmaya bile doyamıyor yeri geldiğinde.. O günün akşamı yeğenim ateşlendi ve babam da kaldı (Gerçi ben ısrar etmiştim kalamsı için). O gece saat 2 gibi döndük evimize eşimle, babam da orada kaldı ama kahvaltıyı bende yapacağımızın kararını vermiştik bile. Babam için hazırlanan bir sofra başlığını bu yüzden yazdım. Canım babam seni çok seviyorum.. Hep yanımızda olduğun için teşekkür ederim. İyi ki Varsın...


 Malzemeler ;

3 adet havuç
3-4 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
3 yk yoğurt
Pul Biber, Tuz, Nane
Sarımsak

Hazırlanışı ;

* Havuçlar soyulur, rendelenir ve teflon tavada yağı eklenerek sotelenir.
* Sotelenen havuçlar soğumaya bırakılır, o sırada sarımsak ayıklanır rendelenir, tuz ile birlikte yoğurda eklenir. Kaşık yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
* Soğuyan havuç servis tabağına alınır, yoğurt üzerine eklenir.
* Başka bir tava da, pul biber ayçiçek yağı hafif kavrulur ve yoğurdun üzerine dökülür, Nane ile süslenir.
* Servise hazırdır.
*AFİYET OLSUN..



Altın ekmeği duymayan kalmamıştır herhalde, eşim babamın geldiği kahvaltı sabahında, altın ekmekleri ince ince dilimledi ve yumurtaya buladı. Sonra da az yağda kızarttı. Ucundan azıcık ısırmış olsamda damak tadıma uymayan ama farklı bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.