20 Temmuz 2010 Salı

Mahlepli Tuzlu Kurabiye


Malzemeler ;

1 paket Oda Sıcaklığında Sana Margarin
1/3 çay bardağı Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
1/3 çay bardağı Doğanay Elma Sirkesi
1 paket Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar Sinangil Un

Üzeri İçin ;

2 yumurta sarısı
Çörek Otu

Hazırlanışı ;

* Sırasıyla derin bir kaba, margarin, ayçiçek yağı, tuz, şeker, sirke, mahlep konulur.
* Yoğurduktan sonra aldığı kadar un ve kabartma tozu da eklenir, kulak memesi yumuşaklığına gelecek şekilde yoğurulur.
* Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir daha sonra merdane yardımı ile açılarak şekil verilir.
* Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülür.
* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*AFİYET OLSUN...


17 Temmuz 2010 Cumartesi

Babam İçin Hazırladığım Kahvaltı & Yoğurtlu Havuç Salatası & Yumurtalı Altın Ekmek


Canım, Biricik babam 15 günlüğüne Babaannem ve Dedemin yanına (hasta oldukları için) Giresun'a ziyarete gitmişti. Hergün telefonla konuşuyor olmamız bana yetmiyordu tabi. Çok özlemiştim canım babamı. Giresun'a gitmeden kısa bir süre önce babamla ilgili kötü bir rüya görmüştüm ve etkisinde kalmıştım. Sürekli ağlıyordum, babamla telefonla konuşamıyorduk bile ağlamaktan. Neyse ki babam sonunda gelmişti, hafta sonu gidip görecektim çok mutluydum. Hastahaneye kan sonuçlarımı göstermeye gittiğim Cuma günü, dönüşte ablama uğramıştım bir baktım ki babam karşımda. Çok mutlu oldum babamı gördüğüme, sarıldım öptüm, insan bakmaya bile doyamıyor yeri geldiğinde.. O günün akşamı yeğenim ateşlendi ve babam da kaldı (Gerçi ben ısrar etmiştim kalamsı için). O gece saat 2 gibi döndük evimize eşimle, babam da orada kaldı ama kahvaltıyı bende yapacağımızın kararını vermiştik bile. Babam için hazırlanan bir sofra başlığını bu yüzden yazdım. Canım babam seni çok seviyorum.. Hep yanımızda olduğun için teşekkür ederim. İyi ki Varsın...


 Malzemeler ;

3 adet havuç
3-4 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
3 yk yoğurt
Pul Biber, Tuz, Nane
Sarımsak

Hazırlanışı ;

* Havuçlar soyulur, rendelenir ve teflon tavada yağı eklenerek sotelenir.
* Sotelenen havuçlar soğumaya bırakılır, o sırada sarımsak ayıklanır rendelenir, tuz ile birlikte yoğurda eklenir. Kaşık yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
* Soğuyan havuç servis tabağına alınır, yoğurt üzerine eklenir.
* Başka bir tava da, pul biber ayçiçek yağı hafif kavrulur ve yoğurdun üzerine dökülür, Nane ile süslenir.
* Servise hazırdır.
*AFİYET OLSUN..



Altın ekmeği duymayan kalmamıştır herhalde, eşim babamın geldiği kahvaltı sabahında, altın ekmekleri ince ince dilimledi ve yumurtaya buladı. Sonra da az yağda kızarttı. Ucundan azıcık ısırmış olsamda damak tadıma uymayan ama farklı bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.

16 Temmuz 2010 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması & Kabak Dolması


Malzemeler ;

1,5-2 Kg Biber-Kabak Dolması
1 adet orta boy soğan
2 Sb Pirinç
1 çb Kırlangıç Sızma Zeytinyağı 
1 adet Domates
1 Tk Salça (Tepeleme)
1 Yk Nane
1 Tk Tuz

Hazırlanışı ;

* Kabak ve Dolma Biberi yıkanır ve ayıklanır, soğan ve domates ince ince doğranır.
* Pirinç ayıklanır ve yıkanır, İç malzemelerin hepsi derin bir kap içerisinde karıştırılır.
* Hazırlanan iç, Dolmalık Biber ve Kabakların içine konulur. Tencereye dizilir.
* Az salça, sıcak su ve tuz ile sos hazırlanır, dolmaların üzerine dökülür.
* (Ben dolmaların daha çok lezzetli olmaları için, pişirmeden önce üzerlerine tereyağ ekliyorum)
* Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirip yoğurt eşliğinde servis yapıyorum.
* AFİYET OLSUN...

15 Temmuz 2010 Perşembe

Kısır


Malzemeler;

2 Su Bardağı Köftelik Bulgur
2 Adet Domates
1-2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Taze Soğan (İsteğe Göre)
Maydanoz (İsteğe Göre)
Tuz
Pul Biber
Nane
Sıvıyağ

Hazırlanışı ;

* Bulgurlar 3-4 bardak sıcak suda şişmesi için bekletilir.
* O sırada, Salça sıvı yağda kavurulur, maydanoz ve taze soğan ayıklanır temizlenir ve doğranır.
* Şişen bulgurun içine, salça eklenir ve bulgura yedirilir. Domates ve baharatlarda eklenip karıştırılır.
* Taze soğan ve maydanoz da eklenip, servis tabağına alınır.
* Servise hazırdır.
*AFİYET OLSUN...

Süt Mısır Süüüüüüüüütt :)


Malzemeler ;

5 adet Taze Mısır
5 Adet Mısır Yaprağı
1 tk Tuz
1-2 Tk Süt
1 Tk Şeker

Hazırlanışı ;

* Bir tencereye tüm malzemeler eklenir ve tencerenin ağzına kadar su eklenir.
* Kısık ateşte 1-1,5 saat kadar kaynatılır.
* Sonra da afiyetle yenir :)
* Afiyet Olsun...