8 Mart 2010 Pazartesi

Sucuklu Yumurta


Kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir sucuklu yumurta. İtiraf etmeliyim ki uzun zamandır yapmıyordum.

Tadını özlemişim..

Eşim çok güzel yapar sucuklu yumurtayı, tabi ben de hakkını veririm kocamın yaptığı mamaların :))

Sucuklu Yumurta için 3-4 yk ayçiçek yağı 8 dilim sucuk 3 adet yumurta kullandım.

Bazı tanıdığım kişiler tereyağı kullanarak yapıyorlar omlet ve çeşitlerini..

 Ben hafif olması taraftarıyım.

Yumurta ne kadar lezzetli olsa da bazen ağır gelebiliyor.

Kahvaltılarınız da bol sucuklu yumurtalı menülerin olması dileğiyle :))

Afiyet Olsun... 

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

1 kase Kavurulmuş Kuşbaşı Et
2 yk Yonca Domates Salça
4 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
 1 adet Penguen Konserve Bezelye
Tuz
2 orta boy patates

Hazırlanışı ;

Etleri kurban bayramında kavurup buzluğa atmıştım. Öğle vakti eti buzluktan çıkardım.
Patatesleri küp küp doğrasım ve ayçiçek yağında kavurdum. Eti ayrı bir tava da kavurup patatesin içerisine ekledim. Salçasını da ekledikten sonra biraz kavurdum. biraz su kattım ve kaynamaya bıraktım. Diğer yandan konserve bezelyeyi yıkadım ve tencerenin içerisine ekledim. Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bıraktım.



Afiyet Olsun...

Tarhana Çorbası ''Kızartma Sosu İle''


Malzemeler ;

3 yk Tat Kızartma Sosu
3 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
7 yk Tarhana (Kayınvalide Tarhanası)
2 lt Sıcak Su
Tuz, PulBiber, Nane

Hazırlanışı ;

Kızartma Sosu, ayçiçek yağında kavurulur. İçerisine Tarhana, tuz ve sıcak su eklenir.
Çorba, kısık ateşte kaynatılır. Pulbiber ve nane eklenir blenderden çekilir.
Kısık ateşte 15 dk kaynattıktan sonra nane ve pulbiber eşliğinde servis yapılır.

 Afiyet Olsun..

Taze Yoğurt Yapımı


Taptaze 4 lt süt aldım Pazar sabahı sütçüden. Birazını içmelik ayırıp geri kalanını da yoğurt yapmaya karar verdim.

Sütü köpükleri kabarana kadar kaynattım. Ara ara köpüklerini üfleyip ortasının açılmasını sağladım ki köpükleri, ortasında kaynama yapsın.

Sütü kaynattım, ocağın altını kapattım. Sütü ılımaya bıraktım.


2 yemek kaşığı yoğurdu kaseye aldım. Sütün parmağımla derecesini ölçtüm. Serçe Parmağınızı sütün içerisinde tutabiliyosanız süt mayalanmaya hazır demektir. 4-5 yemek kaşığı ılık sütü yoğurdun içine ekleyip karıştırdım ve ılıyan sütün içine koyup bir kere karıştırdım.

Mayalanmaya hazır sütün son hali yukarıdaki resimdeki gibidir. Daha sonrasında üzerine tencerenin kapağını örttüm. İlk önce gazeteye, daha sonra pike ve battaniyeye sardım. 1 gün mayalanması için beklettim.

veeee sonuçç...

harikaaaaa...

evde, taze inek sütü ile sağlıklı yoğurt yapmak gibisi var mı...


Afiyet Bal Şeker Olsun :)

'' 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz '' Kutlu Olsun...