10 Şubat 2010 Çarşamba

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye


Afiyet Olsun..

Sarma


Geçen hafta Bahçeşehir PazarTürk'ten aldığım, Tokat yaprağını gece 22:00 civarında sarmaya başladım. Eşim 00:00 da işten gelicekti, onun gelmesine hazır olması lazımdı koydum kafama:)
İstediğim gibi de oldu. Eve girer girmez ocağın altını kapattım :)

Malzemeler ;

2,5 sb Reis Pirinç
1 orta boy Soğan
2 tk Tat Salça
1 tk nane
1çk tuz
1 tutam karabiber
1/3 çnKırlangıç Ayçiçek Yağı

1/2 limon
1,5-2lt sıcak su
1/2 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1/2 çb Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Pirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir.
Soğan rendelenir,  pirinç, soğan ve diğer malzemeler derin bir kap içerisine alınır ve karıştırılır.
15 dakika sıcak suda bekletilen yapraklar sıkılır. İç harcımız yapraklara konur ve sarılır.
Sarılan yapraklar tencereye 1 sıra düz bir sıra ters olarak dizilir.
Biraz tuz, biraz şeker serpilir. 3 dilim limon dizilir. geri kalan limon sarmaların üzerine sıkılır.
Ayçiçek, mısır yağı ve 1,5-2 lt sıcak su eklenir. Orta derece ateşte dolmalar pişene kadar pişirilir.
Yoğurt eşliğinde servis yapılır.



Afiyet Olsun..

Gözleme


Peynirli, Maydanozlu  gözleme sabah kahvaltılarımızda vazgeçilmezimiz olmuştur. Annem sağolsun gelirken 5 paket yufka getirdi bana, Değerlendirmeden olmaz dimi ama :) 4 paketi buzluğa attım, sizinde fazla yufkanız varsa atın buzluğa çıkarıp çözüldükten sonra eski haline dönüyor. Donmuş yufkayı kırmamaya özen gösterin.
peynir ve maydanozu karıştırdım, açmış olduğum yufkanın ortasına kare olacak şekilde yaydım ve dört bir tarafından katladım. az sıvı yağda arkalı önlü pişirdim. Basit ve pratik..



Afiyet Olsun...



8 Şubat 2010 Pazartesi

Vegetable Fingers & Pilav Eşliğinde


Hayatımızın heryerinde pratik olmayı severiz. Mutfakta, temizlikte veya yolculuk yaparken. Zamanımızı değerlendiririz, boşa akıp giden hiçbir zamanımız yoktur çünkü.
Yine kısıtlı zamanım olduğu bir akşam, yemekte İglo Vegatable Fingers 'i buzluktan çıkartıp yapmaya başladım. Hem lezzetli hem de Pratik ımmmm enfes bir tadı var.. Bıçak ile kestiğinizde karşınıza çıkan renk çümbüşü midenizden önce gözünüzü doyuruyor..

Az yağda dört bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin, ister patates, ister pilav, ister salata, ister ister ister...
daha bir çok şeyin yanında servis yapabilirsiniz.


İglo Dışı Kıtır, İçi Sebze Vegatable Fingers

İglo Ziyaret Etmeyi Unutmayın...

Peynirli Poğaça


Dün öğlen saatlerinde babam aradı ve annenle birlikte size gelicez, hazırlık yapma dedi. Aman Allahım elim ayağıma dolaştı, keşke daha erken haber verselerdi de hazırlık yapabilseydim.2-2,5 saat içinde geldiler. Poğaça ve Farina Bella sade  (ben içine kakao ve pudra şekeri ekleyip yaptım müthiş oldu) ve çay yapabilim. İkramlarım az oldu çünkü ortalığı toplamaktan fırsat bulamadım :)
Ortalık ne kadar temiz olursa olsun biri gelicekse baştan aşağı temizlemek benim için şarttır :)
Gelelim poğaçaya;
Poğaçayı kıtır sevenler için ideal.. Bugün de değişiklik olsun istedim ve yumuşak poğaçanın dışına çıktım biraz. Sonuç farklı oldu tabi ve de beğenildi:)

Malzemeler ;

2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)
1 yk şeker
2tk tuz
1 sb Sek Süt
1/2 sb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 yk Yuva Aktif 100 gram
3,5-4 sb Sinangil Baklavalık Un

Peynir
Maydanoz
Çörek Otu

Hazırlanışı ;

Un, tuz, şeker derin bir kabın içerisine konur. Ortası  açılır ve içine yumurta, süt, ve ayçiçekyağı eklenir.
Daha sonra maya eklenir ve hamur yağurulur.
30 dakika dinlenen hamurun ortasına peynirli maydanozlu harcımızı ekleyip şekil veririz.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otur süreriz.
200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Servise Hazırdır.



Afiyet Olsun...