10 Nisan 2014 Perşembe

NAR EKŞİSİ BOL BOL BİR KISIR TARİFİ :)


HAFTA SONU ÇOK SEVDİĞİM MİSAFİRLERİME ÖZEL BİR KISIR YAPTIM. SEVDİĞİM İNSANLARA ÖZEN GÖSTEREREK YEMEKLER HAZIRLAMAYI SEVİYORUM.
AZ OLSUN AMA ÖZ OLSUN :) 
SİZ DE SEVDİĞİNİZE SEVGİNİZİ KATARAK AZ AMA ÖZ GÜZEL MAMALAR HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.

MALUMUNUZ GÜN MENÜLERİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR KISIR.
BENİM KISIRIM, ELİMİN LEZZETİNİ ALDIĞI İÇİN FARKLI :) 

GELELİM NASIL YAPILDIĞINA :))


MALZEMELER ;
  • 3Sb KÖFTELİK BULGUR (YARISI NORMAL YARISI ESMER BULGUR)
  • 3Sb SICAK SU
  • 4Yk DOMATES SALÇASI (İSTEYEN BİBER SALÇASI DA İLAVE EDEBİLİR)
  • 1/2 Çb ZEYTİNYAĞI
  • 4/5 Yk NAR EKŞİSİ
  • TUZ, PUL BİBER (İSOTTA OLABİLİR) VE NANE
  • 1 TUTAM MAYDANOZ
  • 5 DAL TAZE SOĞAN
HAZIRLANIŞI;
  • BULGURU DERİN BİR KABA ALALIM, ÜZERİNE SICAK SUYUMUZU EKLEYELİM VE KAPAĞINI KAPATIP ŞİŞMEYE BIRAKALIM.
  • KABI KONTROL EDELİM EĞER SOĞUDUYSA KISIR YAPIMINA BAŞLAYABİLİRİZ.
  • SALÇAYI ZEYTİNYAĞINDA KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM, BULGURUN ÜZERİNE EKLEYİP KAŞIK İLE KARIŞTIRALIM.
  • ÜZERİNE NANE, TUZ VE PUL BİBER EKLEYELİM VE KARIŞTIRALIM.
  • İNCE İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ VE TAZE SOĞANI DA EKLEYİP ÜZERİNE NAR EKŞİSİNİ İLAVE EDİP SON KEZ KARIŞTIRIP SERVİS EDEBİLİRİZ. İSTEĞE GÖRE SUMAKTA İLAVE EDİLEBİLİR)
  • AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder