13 Haziran 2013 Perşembe

FORM'DA KALMANIN SIRRI ''AYRAN DETOKSU''

 


MALZEMELER ;
  • 4 yk Nohut
  • 4 yk Pilavlık Bulgur
  • 4 yk Yeşil Mercimek
  • 2 ad Salatalık
  • 600-700gr Yoğurt
  • İsteğe göre, sarımsak, nane, pul biber veya diğer baharatlar.
  • Su
HAZIRLANIŞI ;

  • Bakliyatlar akşamdan ıslatılır ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır.
  • Yoğurt su ile karıştırılarak ayran kıvamı elde edilir.
  • İçerisine, haşlanmış bakliyatlar, rendelenmiş salatalıklar eklenir ve isteğe göre sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
  • Normal Kahvaltı saat 9'da yapılacak ve 12:00'de başlayarak 20:00'de bitecek şekilde her 2 saatte 1'er kase detoks çorbası içilecek.
  • Kahvaltıda yenmesi gerekenler ; peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillik ve çay.
  • Ayran detoksu ayda 2 gün olacak şekilde 1 defa yapılmalıdır.
  • Detoks yapıldığı gün, su ve bitki çayları dışında hiç bir şey yenilip içilmemelidir.
  • 2 gün sonunda tartıda kiloya bağlı olarak 2 kilo eksilme göreceksiniz.
  • Ayran detoksu sırf yağdan gitmektedir.
  • Birebir yaptığım için ayda 1 bu detoksu tavsiye ediyorum. Memnun kalacağınıza eminim ve yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum.
  • Bol kilo vermeler dilerim.

12 Haziran 2013 Çarşamba

KÖY PEYNİRİ İLE YALANCI SU BÖREĞİ

 
 
MALZEMELER ;
  • 5 ad Yufka
  • 1/2 kg Köy Peyniri
  • 1/2 demek Maydanoz
  • 1/2 paket Kelebek Makarna
SOSU İÇİN ;
  • 1 ad Yumurta
  • 1/2 çb Ayçiçek Yağı
  • 1,5 sb Süt
ÜZERİ İÇİN ;
  • Çörekotu veya Susam
HAZIRLANIŞI ;
  • Öncelikle makarna haşlanır,
  • Daha sonra fırın tepsisi yağlanır, 
  • Süt, Yumurta ve Ayçiçek yağı ile sos hazırlanır.
  • 3 kat yufka her katı soslanarak tepsiye dizilir.
  • Maydanoz ve köy peyniri karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
  • 3. yufkanın her yerine makarna ve iç harcımız yayılır. Daha sonra diğer yufkalar da tepsiye dizilerek soslanır.
  • Son olarak üzerine çörek otu serpilir ve 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun

11 Haziran 2013 Salı

FIRINDA ÇİPURA FİLETO (NEFİS BİR TARİF)

SİZE HARİKA BİR TARİFİM VAR, BUNA BAYILACAKSINIZ..
 
 
 
 Malzemeler ;
  • 1 kg Çipura Fileto
  • 3 ad Büyük Boy Patates
  • 400gr Kaşar Peyniri
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
Kızartmak İçin;
  • 1 sb Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı ;
  • Filetolar yıkanır ve ayçiçek yağında kızartılır.
  • Patatesler soyulur, yıkanır ve küp küp doğranarak kızartılır.
  • Kızartılan filetolar kare borcama parçalanarak dizilir, üzerine kızartılan patatesler, baharatlar eklenir ve 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
  • Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip, kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir.
  • Sıcak servis yapılır, pratik ve çok lezzetli bir tarif.
  • Tavsiye Edilir..



10 Haziran 2013 Pazartesi

FIRINDA SOSLU TAVUK BAGET VE PATATES

 


MALZEMELER ;
  • 1 kg Tavuk Baget
  • 3 ad Patates
SOSU İÇİN ;
  • 2 yk Yoğurt
  • 1/2 çb Zeytinyağı
  • 1 tk Salça
  • Tuz, Kekik, Yenibahar, Karabiber, Pulbiber
  • 1 sb Su
HAZIRLANIŞI ;
  • Sos için tüm malzemeler karıştırılır,
  • Patatesler küp küp doğranır, bagetlerle birlikte sosun içerisinde 30 dk bekletilir.
  • Fırın tepsisine dizilir, 1 bardak sıcak su eklenir ve 180 derecelik ısıtılmış fırında bagetler kemiklerinden sıyrılana kadar pişirilir.
  • AFİYET OLSUN

9 Nisan 2013 Salı

Pınar Kremilla'yla tatlı yapmayan kalmasın!

Avrupa’dan gelen lezzet artık Türkiye’de…




Pınar, Avrupa’da tatlıların olmazsa olmazları arasında yer alan, aşçıların kurtarıcısı custard sosunu, Kremilla markasıyla Türkiye’de beğeniye sunuyor.




Türk gıda ve içecek sektörünün öncü ve yenilikçi markası Pınar, Türkiye’de ilk kez satışa sunulan yepyeni bir lezzetle mutfağınıza konuk oluyor. Pınar’ın yeni lezzeti Kremilla ile kremayı ideal kıvama getirmek için karıştırmayı, çırpmayı, soğumasını beklemeyi unutun; çabucak hazırlanan tadına doyum olmaz tatlıların keyfini çıkarın.



Pınar, yurt dışında vanilyalı kıvamlı tatlı sos (Custard) olarak bilinen ve kullanılan ve tatlı denince ilk akla gelen ürünü, Türk damak tadına ve tüketici ihtiyacına göre uyarlayarak, Tatlı Düşler serisinin yepyeni ürünü Kremilla - Vanilya Tadında Kıvamlı Sos Pınar Kremilla adıyla Türkiye’de de beğeniye sunmuş bulunuyor. Pınar’ın nesillerdir güvenle tüketilen doğal sütünün lezzeti ve nefis vanilya kokusuyla tatlılarınıza lezzet katacak Kremilla, direkt kullanıma hazır olarak sunuluyor; böylece çırpmadan, kıvam tutturmaya çalışmadan ve yorulmadan tadına doyum olmayan tatlılar yapmanızı sağlıyor.



İster tatlının içinde ister meyvenin üstünde…

Yoğun kıvamlı, vanilya tadındaki pratik lezzet Pınar Kremilla, pasta, profiterol, cheesecake, tart, milföy pasta, krem brulle, kek gibi birçok tatlıda doğrudan, dolgu malzemesi veya sos olarak kullanılabildiği gibi tek başına veya meyveyle birlikte de tüketilebiliyor.



Evde yapılmış hissi veren Kremilla ile çabucak lezzetli tatlılar yaparak zamandan tasarruf edebilir; sevdiklerinizin kalbini enfes tatlılarla çalarak onlara daha çok vakit ayırabilirsiniz.



Pınar Kremilla - Vanilya Tadında Kıvamlı Sos’u 500 ml’lik ambalajlar içinde marketlerin krema ve tatlı bölümlerinde bulabilirsiniz. Pınar Kremilla’nın ideal olan yoğun kıvamı için +4 dereceye kadar soğutulması önerilmektedir.