10 Mart 2010 Çarşamba

Bol Baharatlı Sandviç


Uzun bir aradan sonra, Salı günü yeni işime başlamış bulunmaktayım.

Eve geldiğimde yorgunluktan elimi hiç bir şeye süremiyorum.

Televizyonun karşısına geçip biraz izlemek, internette maillerime ve bloğuma bakmak sonra da direk mışıl mışıl uyumak istiyorum.

Akşam yemeğim yoktu, beni uğraştırmasın da ne olursa olsun dedim. Eve gelmeden önce fırına uğradım ve fırından taze çıkmış ekmeğimi aldım (ekmek pişerken fırında bekledim ).

Hemen yumurtamı haşladım. Ekmeğimin içerisine yarım domates dilimledim. yumurtayı dilimledim domatesin üzerine dizdim.

Onun üzerine 1 dilim peynir ve bir kaç tane ayıklanmış zeytin. Üzerine de baharat olarak pul biber karabiber ve tuz. (bol bol ekledim). En son üzerine de 1 tk kadar sızma zeytinyağı...

Tadına doyamadığım lezzet budur işte.. Deymeyin keyfime :))

8 Mart 2010 Pazartesi

Şifa Niyetine ''IHLAMUR ÇAYI''


Gribimmm...

Vücudum resmen dökülüyor, ev darmadağın beni bekliyor.

İki kişinin ne dağınıklığı olur demeyin vallahi oluyor :)

Bu günlerde gribimin geçmesi için ıhlamura dadandım.

Ihlamur, bal ve limon ile bütünleştiğinde vazgeçilmez bir tadı ve kokusu olur.

Yayılır evin içine o güzel kokusu. İnsanın içine çektikçe çekesi gelir.

Siz de ıhlamur içmeyi ihmal etmeyin. Çok Şifalı bir bitki..

Afiyet Olsun.. ;)

Sucuklu Yumurta


Kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir sucuklu yumurta. İtiraf etmeliyim ki uzun zamandır yapmıyordum.

Tadını özlemişim..

Eşim çok güzel yapar sucuklu yumurtayı, tabi ben de hakkını veririm kocamın yaptığı mamaların :))

Sucuklu Yumurta için 3-4 yk ayçiçek yağı 8 dilim sucuk 3 adet yumurta kullandım.

Bazı tanıdığım kişiler tereyağı kullanarak yapıyorlar omlet ve çeşitlerini..

 Ben hafif olması taraftarıyım.

Yumurta ne kadar lezzetli olsa da bazen ağır gelebiliyor.

Kahvaltılarınız da bol sucuklu yumurtalı menülerin olması dileğiyle :))

Afiyet Olsun... 

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

1 kase Kavurulmuş Kuşbaşı Et
2 yk Yonca Domates Salça
4 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
 1 adet Penguen Konserve Bezelye
Tuz
2 orta boy patates

Hazırlanışı ;

Etleri kurban bayramında kavurup buzluğa atmıştım. Öğle vakti eti buzluktan çıkardım.
Patatesleri küp küp doğrasım ve ayçiçek yağında kavurdum. Eti ayrı bir tava da kavurup patatesin içerisine ekledim. Salçasını da ekledikten sonra biraz kavurdum. biraz su kattım ve kaynamaya bıraktım. Diğer yandan konserve bezelyeyi yıkadım ve tencerenin içerisine ekledim. Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bıraktım.



Afiyet Olsun...

Tarhana Çorbası ''Kızartma Sosu İle''


Malzemeler ;

3 yk Tat Kızartma Sosu
3 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
7 yk Tarhana (Kayınvalide Tarhanası)
2 lt Sıcak Su
Tuz, PulBiber, Nane

Hazırlanışı ;

Kızartma Sosu, ayçiçek yağında kavurulur. İçerisine Tarhana, tuz ve sıcak su eklenir.
Çorba, kısık ateşte kaynatılır. Pulbiber ve nane eklenir blenderden çekilir.
Kısık ateşte 15 dk kaynattıktan sonra nane ve pulbiber eşliğinde servis yapılır.

 Afiyet Olsun..